Ранговете на духовете - Първи ранг. Чисти духове, истински духове

Статуя на ангел

Духовете от първи ранг са чистите, истински духове. Материята не им оказва абсолютно никакво влияние. Те пълно умствено и нравствено превъзходство над духовете от другите рангове.

Те вече са изминали всички стъпала по стълбата на усъвършенстването и са отблъснали всички нечистотии на материята. Достигнали върха на съвършенството, който е възможен за живо същество, те повече не трябва да се подлагат на изпитания и изкупления.

Тъй като вече не се превъплъщават в тленни тела, това за тях е вечен живот, който те живеят в лоното Божие. Те се наслаждават на ненарушаваното от нищо щастие, защото не изпитват нито потребностите, нито неудобствата на материалния живот; но това не е щастието на някакво еднообразно безделие, на вечно съзерцание.

Дух

Те са пратеници и изпълнители Божии, те изпълняват Неговата воля, за да се поддържа вселенската хармония. Те са началници на всички духове, стоящи по-долу от тях, помагат за тяхното самоусъвършенствуване и им определят задачите.

Да бъдат близо до човека в критични за хората мигове, да ги подтикват към добро или към изкупление на грешките, отдалечаващи ги от висшето блаженство - това е любимата работа за тези духове.

Понякога ги наричат архангели, херувими. Хората могат да общуват с тях, но прекалено самонадеян е този, който твърди, че те винаги са на негово разположение.

Рейтинг

5 6
4 6
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
x
x
10.04.2015 18:45
tova e seriozna rabota da predizvikash nechii dux tova sepak e Sila neznaesh kakvo moje da posledva
1
1
Lighters
Lighters
05.01.2014 13:50
Защо по дяволите не вярвам в такива неща?! Еми как защо като нямате доказателство как да ви повярвам бе хора.. и аз исках да се занимавам с паранормални действия, но някак си не вярвам в тези неща. Гледал съм много филми за духове, но те са пълни измислици .. поисках баба ми да ми разкаже за нещо паранормално, което й се е слуцвало, тя направо запоцна да се смее и щеше да падне от стола .. и аз как да повярвам сега ? Кажете ми моля ви .
2
4
mihail hraid pietra
mihail hraid pietra
20.12.2013 17:29
Николинка,НЕ се закачай с мъртвите! Краят НЕ е приятен!
4
1
Динко
Динко
16.03.2013 09:41
хора като не вярвате в такива нешта какво изобшто търсите в подобни саитове.като се правите на интерестни и обиждате хората които са заинтересовани от темата не ви прави по добри от тях тъкмо напротив покоазва колко сте ограниени в рационалноста.а отностно темата милики това с призовавабето не е шега работа много по вероятно е да се свърйите със зъл демон отколкото със ангел самият астрал по себеси не е място в което да е обитавано от миролиубиви съштества а тъкмо напротив и много лъжат мойе с пъти да си контактувате с тях и да оставят у вас добри впеатления но целта им да е коренно разлина както е казал в един от коментарите целта им е да се застояват в хората от което ништо добро неможе да се оаква.
12
1
относно браво
относно браво
18.10.2012 22:31
Ех,Браво,така отдавна не се бях смяла.Имаш страхотно чувство за хумор:)
0
0
edno momi4e...
edno momi4e...
16.10.2012 19:02
"Ако това заклинание взето от най-черните и демонични книги не ти помогне, то тогава скок от висока сграда определено ще е безупречен подход." ама вие добре ли сте????
0
0
светльо
светльо
06.06.2012 21:36
Николинка, не викай духове. Обичат да се застояват в хората.
2
0
Браво
Браво
20.04.2012 21:31
Мила Николинке ето думите, които трябва да кажеш за да викнеш дух - "Призовавам всички едноухи опосуми и сакати еднорози да ми покажат пътя към света на духовете." Ако това заклинание взето от най-черните и демонични книги не ти помогне, то тогава скок от висока сграда определено ще е безупречен подход.
1
0