sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво различава женския мозък от мъжкия

Какво различава женския мозък от мъжкия

Какво различава женския мозък от мъжкия

Женският мозък е с десет процента по-малък от мъжкия. Това обаче по никакъв начин не влияе върху интелектуалните способности на нежните създания.

Мъжкият мозък намалява по-бързо с възрастта, отколкото женският.

За решаването на една и съща задача мъжете и жените задействат различни области на мозъка.

Когато един мъж се изгуби, той ще запомни посоката на движението и изминатото разстояние, а жената ще помни обекти, по които се ориентира. Същото е и зад волана – мъжът помни пътя по значенията на разстоянията, а жената помни витрините на магазините.

Какво различава женския мозък от мъжкия

Жените често запомнят всичко в детайли, докато мъжът има нужда от една резюмираща мисъл.

Мъжете възприемат информацията по-бързо и затова реакциите им са по-бързи в сравнение с женските. Жените могат да възприемат едновременно няколко информационни потока, докато мъжете се дразнят при такива ситуации.

Мъжете сае по-силни в точните науки, жените – в хуманитарните.

Жените са много приказливи. Това е свързано с работата на центъра на удоволствията в мозъка. При приятен разговор се активира същата зона, която отговаря и за оргазма.

Жените използват три пъти повече думи дневно, отколкото мъжете. При функциониране женският мозък се нагрява повече от мъжкия, тъй като се изгаря повече глюкоза.

Мъжете и жените възприемат хумора по различен начин. Мъжете се интересуват дали финалът ще е забавен, а жените получават удоволствие от тънкия хумор, езика на разказа, а от финала получават по-голямо удоволствие от мъжете.

Мъжете възприемат речта с помощта на логиката и чуват това, което им се казва, жените включват интуицията и емоциите си, затова винаги имат чувството, че някой се опитва да им направи намек за нещо.

Жените се дразнят, че мъжете не искат да водят с тях дълги разговори, но това се дължи на факта, че центъра за реч при мъжете е по-слабо развит, отколкото при дамите.

Ако на пътя лежи футболна топка, мъжът ще я изрита, а жената ще я вдигна. Всичко това е продиктувано от различията в мозъците им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 5
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
rokoboko
rokoboko
12.07.2015 09:09
Пълно е с неверни твърдения! Откъде е взета информацията? Или просто някоя феминистка си я е измислила?
Например: "При приятен разговор се активира същата зона, която отговаря и за оргазма". Хахаха, смях! Очевидно авторката (почти съм сигурен че жена е писала) никога не е получавала оргазъм.
1
0
Мименце
Мименце
28.01.2014 23:13
аз лично бих ритнала топката.
4
0
ЗЗЗ
ЗЗЗ
20.10.2013 22:46
Сиси, Като гледам как пишеш... Мога да ти кажа че грам не се правиш на тъпа!!!
7
0
Силвия
Силвия
25.06.2013 22:40
виждам, че не ни е трудно...
1
0
Яна
Яна
08.03.2013 18:36
Да уе да!Ние жените по бързо се развиваме и си търпим да издадем че някой мъж е прост...Плюс тва ние понякога нарочно се правим на тъпи
0
2