sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любовта е наркотик

Любовта е наркотик

Нина НордНина Норд
Джедай
788529
Любовта е наркотик
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Любовта прилича на наркотик. Ако се направи томография на мозъка на влюбен човек, се откроява интересен детайл – възбудени са две зони, които отговарят за така наречената система на наградите.

Това се обяснява с въздействието на повишените нива на допамин – вещество, което предизвиква удоволствие. С такава сила тези зони реагират само на наркотик.

Любовта трае от една и половина до три години. Този срок е определен от природата – той гарантира участието на бащата през първите години от живота на бебето, когато майката има нужда от подкрепа.

Любовта е сляпа. Две зони в мозъка, които са активни при хората, които не са влюбени, при влюбените са напълно заспали. Това са зоните на негативните емоции и рационалните решения.

Любовта е наркотик

Нещастно влюбеният преминава през две фази. Първоначално нивото на допамин се покачва. Това води до ярост и изострено чувство на любов. След това настъпва втората фаза – допаминът пада под средното ниво, което предизвиква депресия.

Любовта се лекува на принципа на лечението от наркотична зависимост. Специалистите препоръчват да бъдат изхвърлени всички снимки, които напомнят за обекта на любовта, да се прекъсне телефонния контакт и да се стартират нови отношения.

Серотонинът убива любовта. Серотонинът намалява нивото на допамин, а заедно с него и интензитета на любовта. Нивото на серотонин се повишава от антидепресанти.

Любовта може да бъде спасена с пътешествие. Когато една двойка е пред раздяла, психолозите препоръчват разходка в чужбина. В непозната страна много двойки отново познават тръпката на първите дни.

Мъжете обичат с очите. Това е напълно вярно. По време на влюбване при мъжете се активира зоната на кората на полукълбата, която отговаря за зрението.

При жените се активира зоната, която е свързана с паметта. Инстинктът помни поведението на партньора през последните няколко седмици и след това анализира положителните и отрицателните страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Дани
Дани
23.11.2013 10:10
Хубаво нещо е любовта, ако е споделена и ако и двете страни гледат в една посока. В противен случай - чувството на любов от удоволствие се превръща в мъчение. Пожелавам на всички да изживеят една дълбока и споделена любов, която да ви дава криле цял живот!
3
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
21.02.2014 18:40
Не ми стана ясно.Единият гледа, а другият мисли.Ще се срещват в безкрайността?!?
1
0
do linaviraassaamy
do linaviraassaamy
11.08.2013 14:34
Абе писна ми от такива като тебе. Кой те кара да раждаш деца, а? Ти какво искаш, да "хванеш" някой мъж, да родиш децата и после той да ти е роб до живот? Първо погледни собственото си отношение към мъжете и после говори. Мъжът няма толкова нужда от деца а от внимание от жената, ако му го дадеш може и той да ти даде това което искаш, тоест подкрепа и любов. Айде малко разбиране и по-малко егоизъм.
2
0
Галя
Галя
23.01.2013 18:57
Любовта е най топлото и сладко нещо на света. Без нея е трудно да се живее и още по-трудно да се умре!
0
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
26.10.2012 20:33
Браво бе! Много хубаво! Значи любовта трае само 3 години,а през останалите години жената да е сама така ли? Е,то живота го доказва!Толкова самотни майки има по света ,че това може и да е абсолютно правило! Значи мъжете са създадени само за разплод!Ама че смешно!От едната преминава към другата жена за да я оплоди и нея,а отговорността си остава само на майката!В това има нещо животинско и нищо човешко!
0
0
Васил
Васил
20.08.2012 14:27
Каквото и да пишат за Любовта -без нея животът е празен и безсмислен!
0
0
Славян
Славян
10.11.2014 23:27
лиубовта е най-лиубимото ми нещо
0
0
pappi_ susu
pappi_ susu
28.11.2011 22:19
така си е!
0
0
Граци
Граци
28.11.2011 13:47
..."наркоманка" жадуваща"изцеление
0
0
NINA
NINA
27.11.2011 09:40
Добре,аз официално съм наркоманка :D
0
0