Призрачни къщи

Призрачни къщи

Англия е прочута като страна, в която вилнеят призраци. Върху руините на древен манастир в графство Есекс, през 1853 г. била издигната къщата Бърли Ректъри.

Заради паранормални събития, къщата била изследвана от няколко специалисти по свръхестествени явления. В резултат се натрупало дебело досие с призраци, обитаващи Бърли Ректъри.

Първите сведения за тях датират от 1929 година, когато били фиксирани гласове, шум на стъпки, звън на камбани, преместване на предмети. По коридорите се разхождали призрачна монахиня и обезглавен кочияш, за които се разказвала легендата, че са направили опит да избягат, но били заловени и убити. Него го обезглавили, а нея заровили жива.

Привиденията не се отнасяли враждебно с обитателите на къщата, но постоянно ги обсипвали с воплите си.

Гъсто населена с кучешки привидения пък е сградата Балънхин Хаус в графство Пъртшир, която от векове била притежание на шотландски барони от фамилията Бут.

От тях сградата била закупена от майор с ексцентрично поведение. Той твърдял, че след смъртта му неговата душа ще се всели в тялото на куче. За да не се сбъднат думите му, когато починал, семейството му разстреляло всички кучета в околността. След което сградата Балънхин Хаус се изпълнила с привидения на кучета, пише сп. "НЛО". Те се блъскали в краката на обитателите, раздирали дивани, ръмжали.

В сградата се явявали и женските призраци, получили имената Изабел и Марго. Двете винаги се движели заедно и тихо спорели помежду си, без да досаждат на живите хора.

Появата им винаги била съпътствана с леден полъх - намиращите се наблизо хора усещали студ, дори и през лятото.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Я.Я.
Я.Я.
28.03.2013 12:56
И аз вярвам духове - пропуснала съм едно -в-, за което се извинявам.
0
0
Я.Я.
Я.Я.
28.03.2013 12:52
И аз вярвам духове, а и в задгробния живот. Също и във връзката с починали предци и роднини.
0
0
Petityyy
Petityyy
31.08.2011 19:12
Когато си лягам вечер. И прозорците са малко такива страшни. И все мисля, че ще се поеви нещо. Например: Извънземни, духове и най-различни. Веднага се обращам за да заспя спокойно. Да, съгласна съм с тгд.
1
0
плами
плами
03.03.2016 15:49
Имаш моето въобръжение:аз като си лягам имам чувството че краката ми стърчат от леглото и някой ще ми ги захапе...звучи малко смешно
0
0
тгд
тгд
29.08.2011 15:51
Те съществуват.
2
0