Прокълнатата планина на тамплиерите

Прокълнатата планина на тамплиерите

В Южна Полша, близо до град Обровец, се намира планината Темпeлберг или Планината на тамплиерите, за която се носят легенди, че не границата на ХІІІ и ХІV век орденът на тамплиерите изградил там крепост.

Рицарите не се отличавали с благородство - нападали местни жители и ги ограбвали. Веднъж ограбили свещеник и той проклел крепостта и планината.

Скоро крепостта се сринала и от нея останали жалки руини, а в планината започнали да се случват странни събития. Свидетел на едно от тях станал Дамиен Скурка, който заедно с приятел се връщал късно вечер от риболов.

Забелязал на върха на планината да свети огън около който играели малки деца. Мъжете се зачудили кой е довел посред нощ децата и ги е оставил сами. Решили да се изкачат до върха, но когато стигнали не видели нито огъня, нито децата.

Върху преминаващите покрай Темпелберг често падат гъсти мъгли, заради които има много загубили пътя. Йежи Липка отишъл да си насоки трева в подножието на планината. На връщане се блъснал в невидима преграда и не могъл да върви напред. Едновременно наоколо се спуснала мъгла. Първо помислил дали да не се върне назад, но се сетил, че няма къде да намери подслон и затова легнал на земят.

Събудил се на сутринта, но с почуда открил, че не намира на съвсем друго място от това, на което легнал да нощува.

Местен жител взел няколко дъски от руините на крепостта и ги заковал на вратата на плевнята си. От този момент вратата постоянно се отваряла от само себе си и човекът се принудил да откове дъските и да ги върне обратно на мястото им.

В средата на 90-те години на ХХ век група студенти посетили останките на крепостта и решили да прекарат нощта в палатки на върха на Темпелберг. По някое време те били събудени от викове - излезли навън и видели наблизо призрачна бяла фигура. Набързо си събрали багажа и напуснали бягството, разказва сп. "НЛО".

През лятото на 2005 г. планината била изследвана от германски специалисти по паранормални явления. Те заснели светещ силует и две фигури, които се движели една зад друга. Изследователите стигнали до извода, че планината притежава негативна аура.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати