Ако чувате гласове, намалете кафето
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ако чувате гласове, намалете кафето

Ако чувате гласове, намалете кафето

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123344
Ако чувате гласове, намалете кафето

Прекаляването с кофеиновите напитки може да ви докара до състояние, в което да чувате разни гласове в главата си. До това откритие са сигнали австралийски учени, цитирани от таблоида Дейли Мейл.

В подобни състояния човек може да изпадне след 5-тата чаша от ароматната напитка. Освен гласове, в ушите ви могат да зазвънят песни или други странни звуци.

Най-опасното е, когато пагубното съчетание от кафе и стрес започне да поражда в хората симптоми, наподобяващи психозата.

Освен чуването на гласове, прекаляването с кофеин може да причини и халюцинации. До там се стига след седмата чаша кафе за деня.

Причина за неразположенията се крие в хормона кортизол, който започва да се отделя вследствие на прекомерната консумация на ободрителната дрога. Другото име на кортизола е хормона на стреса. Едно от „свойствата“ му е да предизвиква видения.

Прекаляването със сварено кафе води и до повишаване на т.нар. „лош“ холестерол. В резултат то е способно да окаже негативен ефект върху тонуса и функциите на кръвоносните съдове.

Хората с високо кръвно налягане също трябва да са внимателни с кофеиновите напитки, тъй като те могат значително да повишат риска от развитието на постоянна хипертония. Неразумната консумация води и до сърдечни аритмии.

Дамите, които не приемат достатъчно калций в ежедневното си меню, също трябва да бъдат предпазливи. Над 600 мл. кафе на ден повишава секрецията на калций чрез урината. Вследствие на това се повишава риска от остеопороза.

Не на последно място прекаляването с кафе води до трайни нарушения на съня. Трудно заспиване, лесно събуждане, намалена здравина на съня са само част от неприятните въздействия, проявяващи се при повечето хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Николай Николов
Николай Николов
28.05.2014 08:15
ако започнете и да им отговаряте ........... спрете и алкохола :-)))))))))))))))
3
0
Анонимен
Анонимен
08.05.2019 19:44
I kato spresh alkohola kakvo shte stane
0
0
Ини
Ини
29.06.2013 14:53
А ако пием безкофеиново кафе?
4
0
leo
leo
19.01.2014 15:00
Нищо няма да стане
3
1