Срещу 2 бона се става врачка

Срещу 2 бона се става врачка

Мистерия или не, феноменът с гледачките си е чисто български патент. Толкова са много, че няма дори точна статистика за броя им. На практика всеки може да стане гадател.

Схемата е проста, а печалбата предварително подсигурена. Не се иска дори офис. Пускате обява в интернет и започвате да чакате клиенти. "Развалям черни магии с прилеп, гледам по телефона, правя магии за любов", гласи една от рекламите в нета. Под нея няма име, само телефон и псевдоним: Шаманката.

Дрезгав женски глас отговаря още на първото позвъняване. Каквото й да споделите в телефонната слушалка, диагнозата е ясна: "Имаш много силна черна магия. Виждам нещо заровено под дърво. С кръв от прилеп трябва да се премахне проклятието. По телефона не става. Трябва да дойдеш у нас". Тарифата е обикновено към 500 лева.

Шаманката е само една от многото капани. Повечето от тях имат легенди и твърдят, че са единствените пророчици. Ако си направите експеримент и в Гугъл напишете "Наследницата на Ванга", ще ви излязат сайтове на поне 10 "гадателки", които претендират, че са такива. Някои пробутват и сертификати, на които черно на бяло седи титлата "Доказан биотерапевт", "Енергиен пророк".

Оказва се обаче, че дори и неквалификицирани гадателки могат да се сдобият лесно с подобни сертификати. Асоциация "Феномени" е едно от местата, където можете да получите "диплома".

В повечето от случаите обаче дори не е необхозимо да доказвате качествата си. Достатъчно е да платите 2000 лева - колкото струва таксата, разкрива в свое разследване в. "Торнадо". Срещу парите се получава документ, от който става ясно, че сте лечител с доказани качества.

Международното училище за професионални магове е другото място, където можете да се сдобиете с тапия за врачка. То е основано от асоциация "Магика" с президент - звездния маг Елена Вакуленко. Дългогодишен преподавател в него е белият маг и рейки-мастер Борислав Димов.

Срещу 2 бона се става врачка

Сред врачките има и такива, които са склонни да правят вуду магии. Една от най-посещаваните е възрастна жена, която живее в малък апартамент до Халите.

Жилището й, от което се носи миризмата на котешка урина, е препълнено. Давате 200 лева и срещу тях тя ви прави восъчно човече, което да прободете с игли и така да осигурите вечни мъчения на омразния от вас човек.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диана
Диана
05.03.2012 12:05
Абе я престанете вече с тези глупости !!!
0
0