Как да отворим третото си око

Как да отворим третото си око

Между веждите на човека се намира специална жлеза, която е с формата на шишарка. Тази жлеза е смятана за най-мистичната и загадъчната в човешкия организъм.

В будизма и индуизма това място е смятано за третото око и носи името аджна чакра. Будистите са наричали жлезата шивантера, а индуистите – Окото на Шива.

Почти всички хора не могат да използват невероятните възможности на третото си око. Но то може да бъде отворено. Така ще можете да виждате вътрешната същност на предметите и хората.

Освен това отварянето на третото око ще ви помогне да станете по-спокойни и по-мъдри, да постигнете хармония със света, а освен всичко друго – и да се подмладите.

Активацията на тази жлеза води до силно отделяне на мелатонин, известен като хормона на младостта. Упражнението за отварянето на третото око е съвсем елементарно.

Трябва да го правите всяка вечер, след като залезе слънцето. Упражнението трябва да се прави, без да има прекъсвания, в продължение на един месец.

Вземете обикновена восъчна свещ и я сложете на място, което се намира на разстояние една ваша протегната ръка. Запалете свещта и концентрирайте погледа си върху пламъка.

Опитайте се да не мигате и да не отмествате погледа си от пламъка. Ако започнете да чувствате дискомфорт, леко присвийте очите си - това ще помогне.

Упражнението трае, колкото издържите – от една минута до половин час. Започнете от една минута и постепенно увеличавайте продължителността на упражнението.

Как да отворим третото си око

Всеки път в края на упражнението затваряйте очите си, за да се концентрирате върху отпечатъка от пламъка, който е останал върху ретината ви.

С всяко следващо упражнение се опитвайте да преместите този отпечатък в зоната между веждите си и да го задържате там. В началото това ще ви се стори трудно, но с времето ще ви се удава все по-лесно. След около месец ще успеете да отворите третото си око.

Рейтинг

5 13
4 15
3 8
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (38)

Изпрати
тодор
тодор
30.12.2013 20:03
здр.а можеш ли да кажеш как да го развиваме третото око като го отворим,или как да продължим после.
5
0
Eleonora
Eleonora
10.07.2014 01:33
здрасти. да те попитам, ти успя ли да стигнеш до там? :)
3
3
Баба Меца
Баба Меца
11.12.2013 23:08
хахаха
Майко мила, по-голяма глупост не бях чела!
7
16
Val - orpheus8.com
Val - orpheus8.com
23.11.2013 09:58
Добавих адреса към името си...
0
0
Val
Val
23.11.2013 09:53
Прочетох с интерес статията, както и всички коментари за нея. Ще дам мнението си базирано на опита и с уважение адресирано да всички кометнирали:
Всички имаме трето око, раждаме се с виждащи, знаещи и можещи да се пазим от всичко, което би могло да ни навреди енергиино - физически, емоционално и психически (това е причината новородените да познават и избират в чии ръце да са спокойни, а в други да не искат да останат). В процеса на израстване благодарение на "доброто възпитание", режим и подбор на хранене повечето хора успешно ослепяваме... живеем в незнание, ограничения и болести.
Хубавата новина е, че всичко е поправимо. иска се желание, воля и правилна информация. Описаното по-горе упражнение е едно от всичките добре работещи в правилната посока. Много вярно е също, че трябва да се работи за цялостното развитие, а не върху отделни елементи защото във всяка основа е заложен БАЛАНС.
Искрено препоръчвам Активната медитация - може да прочетете повече тук - за цялостно и балансирано развитие по пътя към Свободата да бъдеш здрав, щастлив и знаещ...
22
1
140
140
19.03.2015 17:15
Надявам се да прочетете отговора към вашия коментар. Бих желал да получа някакъв алтернативен начин за комуникация с вас. Благодаря ви.
7
0
melisa
melisa
21.11.2013 11:15
Упражнението със свеща е част от йога практиките, няма за цел точно отваряне на третото око. Третото око не се отваря при всеки, нужни са и много други практики, медитации и т.н.
14
0
усмивка
усмивка
21.11.2013 03:07
Голям смях :) хихи..хи..най-вече от коментарите :)))))
0
7
сдм
сдм
21.11.2013 02:59
Вероятно упражнението наистина отваря Третото око. Но ще ви кажа нещо от личен опит, а всеки да си прецени сам за себе си вече. Нищо добро няма да излезе от отварянето на 6та чакра, ако другите 5 под нея са пълна трагедия. Отваряйте си чакрите последователно една след друга - уверете се, че долните са добре, преди да продължите към горните. Звучи много респектиращо да имате паранормални възможности и затова да нелтите направо на третото око, но без другите чакри просот няма да ги получите. Всичко е комбинация на енергии. Ако отворите третото си око така, както е оказано, очаквайте да чувате странни гласове, по периферията на очите ви да се появяват силуети в най-неподходящи и стряскащи моменти, да ви хване параноята, липсата на концентрация и страшното главоболие. Не звучи толкова чудесно, нали?
6
1
Маша
Маша
07.11.2013 23:44
Вярно е, аз го открих сама още преди години. Запалвах свеща и я съзерцавах, после си затварях очите и се вижда като негатив. После преминах на други предмети, като постепено ги виждах. Накрая спрях да съзерцавам но можех да виждам със затворени очи. Не е лесно но не е и непостижимо, не се страхувайте няма да ослепеете. Бях до толкова задобрила че сутрин преди да си отворя очите гледах стаята си. Виждала съм и хора и предмети. Но не успях да се науча да го контролирам.Е успех на всички любопитковци !
7
1