sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Зли сили и енергия»Как да преодолеем безпокойството?

Как да преодолеем безпокойството?

РалицаРалица
Новак
6626
Безпокойство
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Безпокойството все по-често се възприема като нормална реакция на много ситуации. Честите притеснения могат да бъдат сигнал, че не що не е наред с менталното ви здраве. Ако например видите мечка в гората, тогава е напълно нормално да изпитвате тревожни усещания. В този тип ситуации безпокойството е повече от необходимо, тъй като действа като инстинкт за самосъхранение, който води до решението за борба или бягство.

За някои хора обаче тревожността е устойчиво състояние, което се проявява в ситуации, които далеч не застрашават живота. Има различни видове тревожни разстройства, като например паническо безпокойство, фобии или обсесивно-компулсивно разстройство. Ако усещате, че тревожността, която изпитвате не се повлиява от положителни самовнушения и терапии, тогава задължително потърсете лекарска помощ, благодарение на която ще трябва да установите истинските причини за подобни състояния.

Ако смятате, че имате проблем с безпокойствата си, пробвайте следните техники за самолечение:

1. Практикувайте техники за релаксация. Подходящи в случай са йога, упражнения за коремно дишане и управляема визуализация. Редовното прилагане на подобни способи, намаляващи стреса, може успешно да намали, дори и да премахне тревожните усещания.

2. Редовно правете физически упражнения. Те намаляват скелетно-мускулното напрежение, което е и сред основните виновници за физическото и емоционално натоварване. Благодарение на спортуването, адреналинът и тироксинът се преработват по-бързо, което от своя страна намалява чувството на бдителност и тревожна възбуда.

3. Избягвайте приема на кофеин и никотин под каквато и да е форма. Кофеинът като цяло ви прави по-изнервени и напрегнати – състояния, които допълнително засилват натрапчивото чувство за тревожност. Никотинът има подобно действие. Той е не по-малко силен стимулатор от кофеина. Никотинът предизвиква вазоконстрикция - процес, който кара сърцето да работи по-усилено.

4. Приемайте храни или добавки, богати на калций, витамин В и витамин С. Калцият има успокояващ ефект върху нервната система. В стресови ситуации организмът ви първо бързо изразходва запасите от витамин В и С. Ето защо е необходимо да осигурите богат прием именно на тези субстанции, тъй като те повишават енергийните нива и подпомагат правилното функциониране на нервната система.

5. Ако е необходимо взимайте медикаменти по лекарско предписание. То може да се окаже ключов елемент за преодоляване на чувството за тревожност. Имайте в предвид, че само с лекарства не може изцяло да се излекувате от тези състояния. Те ще бъдат ценни, само ако спазвате горе посочените съвети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Катя
Катя
26.10.2013 11:48
Като решим проблема,който предизвиква безпокойство.
2
0
Психея
Психея
01.05.2013 18:05
Изпитана рецепта на 100%-повечето пари в джоба лекуват всичко-от импотентност до рак,че дори и косопад.
3
2