sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Кървавите сълзи – благословия или проклятие

Кървавите сълзи – благословия или проклятие

Кървави сълзи

Вече не са рядкост случаите по света, в които хора плачат кървави сълзи. За този феномен науката и медицината, колкото и напреднали да са във ХХІ век, нямат логични обяснение. Благословия или проклятие? Преценете сами...

Рашида Хатун от град Патна в Североизточна Индия се прочу през лятото на 2009 година. От очите на момичето буквално валят кървави сълзи.

"Не чувствам никаква болка от това. Но, съгласете се, че не е особено приятно за околните, когато се случи да се разплача пред хора. Очите ми плачат с кръв, това предизвиква шок за всички", разказва Рашида година след началото на феномена.

Местните индуиски богослови смятат, че момичето е белязано от богове и обикновените смъртни трябва да се прекланят пред нея.

В дома на Рашида идват поклонници отвсякъде, дори и само да станат свидетели на кървавите й сълзи. Носят й дарове, с които се надяват чрез нея да омилостивят за своите грехове боговете.

За друг подобен случай от Индия писаха местните медии преди две години. Кръв извира не само от очите, но врата и носа на 15-годишната Туинкъл Диведи.

За да живее, индийката непрекъснато се подлага на кръвопреливания. В противен случай може да умре. Но за разлика от Рашида, индийците сравняват Туинкъл с дяволско изчадие. На улицата я замерят с камъни.

Отчаяната майката на тийнеджърката Нандан Диведи разказва: "До неотдавна тя беше нормално дете – ходеше на училище, играеше с приятелите си, рисуваше. Докато тялото й внезапно започна да кърви. Сега това се случва межву 5 и 20 пъти на ден".

Индиец

Сестра на тази съдба и на двете индийски момичета е ливанката Хасна Мохамед. С тази разлика, че от очите й капят не сълзи, а кристали. Малки кристалчета, с размер на зърно. Когато излиза от окото, сълзата прилича на себе си, след което обаче се втвърдява и леко побелява, става остра като елмаз, до толкова, че дори може да среже стъкло. Местните лекари отчаяно повдигат ръце за това необкиновено явление.

Историята на Хасна започва през 1996 година и е обвита в мистика. Момичето е в класната си стая, когато почувствала някакво чуждо тяло в окото си – първата кристална сълза. Няколко дни по-късно ученичката седяла в дома си, когато чула почукване на прозореца, а отвъд него – облечен в бяла непознат човек, яхнал бял кон.

"Каза ми, че ще плача кристали по волята на Аллах. А когато го попитах кога всичко това ще свърши, той ми отвърна: "Когато е угодно на небесата".

След като тази история стана достояние на арабския свят, религиозни лидери, учени и лекари търдят и до днес отговор на въпроса защо острите кристали не нараняват очите на момичето. Западни медици са убедени, че ливанското чудо се дължи на цистиноза.

Това е рядко наследствено заболяване, дължащо се на натрупването на цистинови кристали в различни тъкани.

Тези истории за много от вас ще попаднат в зоната на непонятното. Божествен ли е произходът им? Или е плод на шарлатанство. Всеки е свободен да избере по-достоверната за себе си версии...

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ванеса
Ванеса
21.08.2014 13:45
Драги зависи и от човека и ситуацията
0
15