sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Невероятните способности на детският мозък

Невероятните способности на детският мозък

Невероятните способности на детският мозък

Бебето може да разпознае миризмата и гласът на своята майка и така да я познае, още преди да може да вижда. По-късно към това се допълва и образ и така то определя кои хора са му познати и кои не.

Още на десетмесечна възраст децата започват да разбират, че могат да манипулират обкръжаващите ги хора. Реакциите на другите спрямо всяко действие на бебето го карат да се държи така, че да удовлетвори неговите потребности.

Още в най-ранна възраст децата схващат определена социална йерархия и могат да определят по човека каква позиция заема. Оказва се, че плановете за социално взаимодействие са ни вродени.

Наблюдаването на тези способности при децата, още преди да могат дори да говорят или активно да участват в социалното взаимодействие със света, подкрепя това твърдение.

Невероятните способности на детският мозък

Още преди децата да могат да казват „мама” и „тате”, те вече могат да разшифроват емоциите на кучетата. Емоциите са едни от първите неща, благодарение на които, детето започва да си взаимодейства със заобикалящата го среда.

Дълго преди детето да се научи да говори, то може да почувства кога сте разстроени. Още от петия си месец бебето може с точност да определи коя мелодия е тъжна и коя е весела. Около деветия месец е в състояние да отличи печалните звуци на седмата симфония на Бах от групата на веселите песни.

Когато бебето слуша музика, то сякаш не може да и устои. Движенията на ръцете, китките, краката, стъпалата, торса и главата са значително по-активни, когато има музика.

Бебетата могат да броят до три. Те различават родния си език от някой чужд. Новородените напълно могат да се определят като умни, защото имат възможност практически без никакви усилия да научат всеки един език.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
pich
pich
31.08.2015 21:57
vsichko choveschko e po volia BOZIA .CHOVEK taka e sazdaden .
0
0
nikol
nikol
11.02.2013 14:42
печалните звуци на седмата симфония на Бах????? :-)
0
0