Сатанизмът - религията на злото

Сатанизмът - религията на злото

От доста време все повече се сблъскваме с една нова така наречена религия, а именно Сатанизма. Той представлява религиозно или полурелигиозно движение, което се покланя на Сатаната. За хората последователи на това движение злото и Сатаната са над всичко. Те отричат доброто и през целия си съзнателен живот се стремят само към зло.

Една от най известните сатанински секти е "Църква на Сатаната". Тя е създадена на 30.04.1966г. в Сащ от Антоан Шандор Ла Вей. Той също така създава и първата сатанистка библия. Други известни подобни движения са :"Ордена на Марс, Храма на Сет и Мизантропски луцифериански орден".

Сатанистите си имат свои ритуали, празници, заклинания както и закони.

Един от най известните случаи на проява на последователи на такова движение са така наречените Изнасилвачите - изкормвачи от Порт Елизабет. Всичко започва когато една вечер млада девойка е отвлечена, изнасилена и изкормена от двама мъже. Но тя не умира спасена е от 20 годишен студент по ветеринарна медицина. По късното двамата изнасилвачи били заловени, оказало се че те имат още много жертви. Двамата последователи на Луцифер получават по три доживотни присъди.

Сатанизмът - религията на злото

Други запознати със религията на злото пък твърдят, че има регистрирани случаи на хора изпаднали в безсъзнание докато слушали сатанистка музика.

За съжаление тези видове секти набират все повече сила и тук в България. В нашата родина съществуват три братства на Сатанисти. Като цяло тази религия за сега все още не е опасна за повечето хора, но тук нашите тинейджъри изкривяват значението и и вършат злодеяния защото смятат че така трябва.

Опасни ли са хората последователи на тази религия за самите нас? Според самите сатанисти хората са придобили грешна представа за тяхното движение от телевизията и филмите. Пак според тях ние си мислим че те извършват кървави ритуали и жертвопринушения, но това било напълно невярно. Единствения начин, по който биха могли да ни навредят, били само техните познания в магията.

Според учените и психолозите една от главните причини сатанизма да се разпространява толкова бързо е интернет.

Там децата могат да се свържат с лидери на подобни секти буквално за минути. Опасността е реална и голяма тъй като тези водачи на секти са също толкова опасни колкото и всяка една друга секта по света.

Членуването на детето ви в едно такова сдружение може да доведе до сериозни последици. Може да се стигне от затвора до самоубийство. Специалистите съветват редовно да проверявате какви сайтове посещават вашите деца както и с какво хора контактуват най-често. Ако пък разберете че вашето дете или на някой ваш познат членуват в подобно движение трябва да се обърнете към полицията и психолозите.

Опасена или не вярата в Луцифер и неговите поклоници се увеличавт с всеки изминал ден. Вие сами преценете към кой път ще поемете. Защото този път наистина има важни последици както за вас така и за другите около вас.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
Проф.Теолог
Проф.Теолог
06.05.2012 19:52
Чел съм много за всички видове религии и това написаното за Сатанистите са абсолютни лъжи.Сатанистите,без значение дали са вярващи в съществото Сатаната или са последователи само на философията на Ла Вей -нито едните,нито другите поддържат победата на злото над доброто.Напротив,истинските сатанисти вярват в доброто,в свободата,в истината и в справедливостта,но просто не отричат омразата и конфликтите като естествено човешко състояние,защото човек има правото ако пожелае да обича,ако пожелае-да мрази.Не може човек да обича някой,който знае,че е зъл към него и му е нанесъл тежки обиди и рани.Такъв човек би бил лицемерен дори и към себе си или би бил абсолютен мазохист.
Това е истината за Сатанистите,а написаното отгоре е абсолютна измишльотина,трик на медиите да промиват човешките мозъци задължително да следват християнството.
Никой не може да те задължи да следваш една или друга религия,нали уж и според християнството човек е създал Бог със свободна воля?Щом е създаден със свободна воля и с разум,тогава той има правото сам да си избере кой път да следва и никой няма правото насила да го кара да вярва в нещо.Никой и няма правото да се бърка в избора му!
5
7
гено
гено
04.04.2012 15:44
вие от евангелистката църква сте служители на сатаната за какво бдите
0
1
Белла
Белла
07.01.2012 19:10
Вземете да се образовате малко! Сатанистите не се кланят на никой бог, сами определят мирогледа си и спазват правилата, които всеки сам за себе си е изградил ! Бъркате ги с дяволопоклонници. Разровете се малко по темата преди да пишете глупости! И не, не съм сатанистка.
1
2
Тома Неверни
Тома Неверни
04.11.2011 00:27
Вие направо сте луди бе хора! Господ, дявол и останалите простутии просто не саществуват във Библята се казва, Блажен е този които не е видял а повярва. Глупости как ще повярвам като не съм видял? Пък да има поне едно доказателство за съществуването на подобно нещо. Има някакви уж доказателства като ГРАЛА, който се намира в някаква катедрала във Валенсия, но е доказато че това всъшност не е ГРАЛА или пак плащеницата от не знам си къде? Това също е доказано, че не е на Исус Христос. В Библията още се казва, че Господ ни е създал по негов образ. Да вземем един пример. Почти всеки един човек вече вярва, че извънземен разум на живот съществува, то тогава щом Бог е създал нас по свои образ и подобие, то тогава кой е създал тях ? В Библията още се казва, че Бог е създал човека от пепел. Хм, а теорята на Чарлс Дарвин пък се казва, че сме произлезли от маймуните, което звучи някак си по истина. В Стария завет се казва, че човек щом съгреши с друк човек от неговя пол, то те трябва да бъдат убити с камъни. Та нали Бог е всеопрощаващ, как може да подтиква хората към убийство. Та нали в 10-те Божии заповеди е забранено да се убива друг човек. Господ създаде Слънцето и Земята за 7-м дни. То тогава къде е мястото на науката тук или това са просто приказки за Баба Яга. Първата религия е създадена повече от 20 000 години, представете си колко много време е това! Просто на човек му е нужно да вярва в нещо. Представете си, ако се намерят неоспорими доказателства, че всичко е измислица, а аз съм сигурен, че такива доказателства съществуват някъде във Ватикана. Та, ако тези доказателства видят бял свят, знаете ли каква паника ще настане ? Колко много хора ще се самоубият ? Защо Ватикана се надигна толкова много да не пускат филма Шифърът на Леонардо, ако сте гледали филма? Какво толкова упорито крие Ватикана ? Също така бяха се надигнали да не пускат филма Аватар защото във филма се казва, че природата е техният Бог. Замислете се, ако света се унищожи дали Бог ще го унищожи или самата майка природа. Или пък другия вариант е да се унищожим сами. Колко много имам да ви казвам още, но утре съм на бачкане и ми се доспива.
1
9
Поля
Поля
06.07.2014 18:47
Може би ако се научиш да пишеш правилно и се образоваш...
2
0
Философий Цезар Август
Философий Цезар Август
05.10.2011 19:43
Теория за сатанистката религия:
Опит за опит за красноречиво отрекание.

Има вероятност тези сатанисти да не практикуват кървави ритуали, а просто да са избрали тази религия в опит да се отрекът възможно най-красноречиво от противоположните на сатанизма религии- християнство и католицизъм. Даже вече измислих причина за това красноречиво отрекание. Католицизмът по лично мое мнение е консервативна религия, налагаща така да се каже, нелепи забрани. Докато християнството. Доводите ми тук са се отнасят до „след смъртта“. Адът за злите човеци, а раятк за светците. Много от хората просто живеят забързани в сивото ежедневие. Имат грешни мисли, но вима това значи, че трябва да горят Ада!? Нелепо е да сме обречени да вечни мъки за две-три училишни лъжи, завист от новата кола на съседа или някаква обида към учителя си по биология примерно. Твърди се, че Исус Христос е изкупил греховете ни. Но това е едно редче в новия завет, а колко глави в Библията са заети от папалясване за туй колко лесно се отива в Ада. И при цялата тая бърканица и липса на следно положение, нима хората не биха искали да скъсат най-ясно с тези окови, бърканици и неясности!

Отдел: „Безпристрасни обяснения“

Псевдоним на автора: П-р Ф. Ц. Август.
1
1
storm
storm
03.10.2011 20:46
Така, не знам за вас, но аз знам, че Луцифер е бил ангел. Бог искал всички ангели да се поклонят на хората. Но Луцифер се обидил от това, че Бог е създал човека по негово подобие и иска да се поклони на тях и защото хората говорили срещу самия Бог. Луцифер въстанал срещу него и бил пратен в бездната. Нарича се затова „паднал от небесните селения ангел“, превръщайки се в архетип на злото и враг на Бога.
Луцифер е един от Четиримата Крале на Пъкъла, заедно със Сатаната, Беллиал и Левиатан. Има дъщеря, известна още като италианската богиня Арадия.
0
0
Krasimira Petkova Dimitro
Аз имах връзка със сатанист, така, че знам доста добре на какво са способни тия изчадия. Жалко, че по въпроса за сатанизма пишат непрепатили! И аз не вярвах, че дявола съществува, но усетих могъществото му. Въпроса не е в какво вярваш или не. Това, което си съществува не се нуждае от ничия вяра, за да живее и да твори зло. Много добре познавам силата на магията, защото я изпитвам с всяка клетка на тялото си от доста време и само по чудо съм още жива. Моля, непрепатилите да не се изказват по въпроси, които не разбират и да не пишат глупости! Днес сатанисти се срещат доста често и са способни на всичко. Дявола им дава много сили, за да вършат злини. Сатанистите не са безобидни откачалки. Те знаят много добре какво правят. Избрали са мрака и му служат преданно. А Земята просто е бойното поле на което се сражават доброто и злото. Ние сме само пионки в една гротескна война.
6
0
Beelzebub
Beelzebub
04.01.2014 22:08
Никой сатанист не би сторил другиму зло без причина.
За да се е захванал да ти отмъщава значи има за какво.
1
4
Atheist
Atheist
01.10.2011 12:14
Луцифер не би трябвало да се свързва със зло.
Луцифер значи - носителят на светлина и доколкото знам, едно време така са наричали Венера.
А това за сатанистите, магии, чудесии са пълни измишльотини.
0
5