Донорът на кръв дарява и характера си

Донорът на кръв дарява и характера си

Преди време учени доказали, че кръвта е носител на човешкия интелект и пазител на личността. В такъв случай какво става с болния, ако неговият донор е бил закоравял убиец, например? !

В началото на 80-те години на ХХ век в медицинската литература на САЩ били описани стотици случаи на изменение на човешката личност под въздействието на прелятата кръв.

В Хюстън пациентка на име Анджела Такър, страдаща от рядко заболяване на крвъта, в продължение на пет години получавала "червена течност" от един и същи донор.

По това време в Щатите съществува практика реципиентът да сключва договор с донор, подходящ по съвместимост на кръвта. Затова Анджела се договорила с домакиня, която периодично давала кръв за преливане.

Резултатите са потресаващи. В течение на тези пет години коефициентът на интелигентност на Анджела паднал под 26 пункта. А преди заболяването й бил повече от 130. Този фрапиращ спад бил констатиран по време на изпита, на който Анджела била подложена заради постоянни провали в работата й.

Тя ръководела инвестициите в голяма финансова компания, но в последните години непрекъснато създавала проблеми на фирмата. След поредната грешка я понижили до редови мениджър и я държали на работа по милост заради невероятните й успехи от предишната позиция.

Жената сякаш не била същата след кръвопреливането. Има и други детайли, които внасят яснота в картината на разпада на личността, пише в. "Врачка". Имало години, в които Анджела не пропускала нито една изложба, нито един концерт с класическа музика в Хюстън.

Сега нейната колекция събира прах в килера, а музиката не само, че е на заден план, но като че ли е забравена. Две години Анджела участва в националната лотария, за съществуването на която преди не е знаела. Веднъж в седмицата ходи на бейзболен мач, а по-рано не се е интересувала от този спорт.

Откъде са се взели тези черти на характера й? Отговорът може би е прост! Анджела е приела личностната характеристика на своя донор - простоватата американска домакиня.

Друг смайващ случай от Франция, в който главно действащо лице е синът на един от най-богатите в страната - търговеца на недвижими имоти Жилбер Д. Момчето учело в лицей за отбрани деца. Било любимец на учителите и на съучениците си. Но по време на операция от апандисит младежът получил силно кръвотечение. Прелели му кръв.

След операцията момчето се променило. Превърнало се в злобно зверче. По време на ваканцията то два пъти се включвало в ограбването на магазини. Влиятелният и богат баща едва успява да го предпази от закона.

Но нещата не свършили до тук. Тийнейджърът наръгал с нож случаен минувач, след което баща му не успял да го отърве от правосъдието. Така момчето попаднало в затвора. Предполага се, че на богатия наследник е била прелята кръв от закоравял престъпник.

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
мила
мила
02.01.2012 20:09
какво има толкова, живота на еритроцитите е 120дни след това умират, организма непрекъснато произвежда червени кръвни клетки.Ако се налага кръвопреливане при операция какво?хората ще умираме като пилци ако откажем
0
0
тофито
тофито
02.06.2011 12:18
Правилно братле, по-добре да си отиде човека, щом така му е драснато, отколкото да му се променя съдбата. Ние много обичаме да се бъркаме в работите на майката природа. Аз не бих приел кръв от друг човек и няма и да дам. Тази течност е жива и носи твоят уникален код и информация.
0
1
нашию
нашию
31.05.2011 12:30
Да, знам да не давам кръв, че един ден живот и здраве, ако се самоубия това може да убие човека на когото съм дал кръв и ще ми тежи на съвеста, а и ще го натоваря до края на мизерният му живот, ако оцелее преливането ще е мизерен, гаранция, с маниакални депресии редувани с обострени неврози. Не е ли по - хуманно да оставят човека да умре ?
0
0