Нови пирамиди откриха в Египет

Нови пирамиди откриха в Египет

Пирамидите в Египет се увеличават с още 17. Спътник направи инфрачервени снимки и откри затрупаните пирамиди, нови 1000 гробници и 3000 древни селища.

Спътниците на НАСА от на 700 км над земята, оборудвани с мощни камери, заснеха пирамидите. По принцип те могат да фотографират обекти с диаметър по-малък от 1 м на земната повърхност.

Инфрачервените камери са използвани за заснемане на различни материали под повърхността.

Екипът, ръководен от д-р Сара Паркак, анализира спътниковите снимки. Древните египтяни са строили къщите си от кирпич, който е много по-плътен от околната почва. Затова на снимките се виждат затрупани къщи, храмове и гробници.

"Това са само обектите, близо до повърхността. Има още хиляди обекти, затрупани с наноси от Нил. Това е само началото на този вид изследвания", поясни д-р Паркак.

Две от потенциалните пирамиди са в района на Сахара. Около тяп вече са започнали пробни разкопки, които показват, че могат да се превърнат в едни от най-важните археологически площадки в Египет.

Древните египетски пирамиди представляват масивни монументи с голяма квадратна основа и четири триъгълни стени, които се събират в една обща точка на върха. Древните египтяни най-вероятно са избрали тази форма на гробниците на своите пирамиди заради своята соларна религия.

Те смятали, че египетският бог на слънцето Ра, който е бащата на всички фараони, се е появил на Земята от могила с пирамидална форма и след това създал всички останали богове.

Доналд Редфорд е един от изследователите на египетските пирамиди. Той смята, че египтяните започнали да издигат пирамиди веднага след 2 700 г. преди Новата ера и това продължило около хиляда години до 1700 г. преди Новата ера.

Първата пирамида била построена от крал Джосер от третата египетска династията. Неговият архитект бил Имохтеп. Днес най-известните пирамиди в Египет са пирамидите в Гиза, от които най-популярна е Великата пирамида, проектирана за фараон Хеопс.

Според професор Робърт Редфорд и направените от него изчисления, за построяването на Хеопсовата пирамида са били нужни от 20 000 до 30 000 работници за около 23 години. За сравнение: за построяването на Нотр Дам са били са нужни около 200 години.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Иван Ташев
Иван Ташев
23.07.2017 16:04
Това е просто невероятно!
0
0
МОЯ МИЛОСТ
МОЯ МИЛОСТ
01.06.2011 20:08
Очаквано от мен. В книгите на Ерих фон Деникен се споменават още много не намерени пирамиди, които ги е имало много отдавна. До този извод стига от изчетените материали от стари времена.
0
0
Ela
Ela
31.05.2011 09:44
Дано имам щастието да видя това с очите си.
3
0
Аз
Аз
31.05.2011 08:51
Какво ли още крие тази миестериозна Земя ?
0
0