sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Има ли Рай, няма ли?!

Има ли Рай, няма ли?!

Има ли Рай, няма ли?!

Има ли Рай, няма ли? За вярващите християни отговорът е категоричен положителен, но за британския физик Стивън Хокинг е точно обратното - вярата в Рая била просто хубава приказка за плашещите се от тъмното, смята той.

С това си твърдение ученията за пореден път затвърди своята позиция, отхвърляща религиите и се обяви срещу вярата, че Бог е създател на Вселената.

Хокинг даде обширно интервю за британския вестник "Гардиън", в което признава, че до някаква степен възгледите му са повлияни от собствената му борба с неврологичното заболяване. Заради него физикът е прикован на инвалидна количка от юношеската си възраст, тъй като страда от амиотрофична латерална склероза. Тя се характеризираща се с прогресивна дегенерация на моторните неврони - клетки в гръбначния и главния мозък, което води до парализа и смърт.

"Вече 49 години живея с вероятността от преждевременна смърт. Не се страхувам от нея, но и не бързам да умра. Има толкова неща, които трябва да свърша преди това", заяви 69-годишният учен.

"За мен мозъкът е просто компютър. Той спира да работи, когато частите му се повредят. Няма Рай или живот след смъртта за повредените компютри - това е приказка за хора, които се страхуват от тъмното", допълва британският гении.

Борбата с нелечимото заболяване и неизбежният фатален край насочили младия учен към творчеството на Вагнер. Но в крайна сметка страданието го накарало много повече да цени живота, независимо от мрачните перспективи.

Главните интереси на Хокинг са свързани в космологията. Преди време той посъветва човечеството да избягва всякакъв контакт с извънземни форми на живот, тъй като могат да бъдат опасни.

"Извънземният живот почти сигурно съществува в други части на Вселената, не само на планети, но вероятно в центъра на звезди, и дори в междупланетното пространство. Вселената има 100 милиарда галактики, всяка със стотици милиони звезди. В такъв огромен свят Земята надали е единственото място, където е еволюирал живот", смята физикът.

"Истинското предизвикателство е да бъде определено как изглеждат извънземните. Вероятно повечето от тях са като микроби или прости организми - такива форми на живот са доминирали на Земята през по-голямата част от историята й. Някои от извънземните форми на живот обаче може да са интелигентни и да са заплаха за човечеството", предупреждава 69-годишният учен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
Empi
Empi
16.05.2014 02:51
Анжел всичко написано от теб е добре ама като прочетох накрая за парите и бартерите ме изуми.Не гледаи да печелиш от това очевидно неприемливо е засрами се как може да се излагаш толкова .Срещу пари да правиш хората благоугодни.Добре си помисли правилно ли е и ти много добре знаеш че не е нали не се заслепяваи от материалното за твое добро е пари се изкарват и по други начини.Здравето и вярата в доброто са най-важни.
1
0
Атанас Велев
Атанас Велев
16.05.2014 02:32
Запалете парче дърво след изгарянето то преминава от една форма в друга и при процеса се отделя светлина топлина дим накрая остава пепел така става с всичко включително и с хората материала остава на земята а това което е управлявало тялото е мозъкът а мозъкът се управлява от неврони клетки и т н а те се управляват от нас мисълта няма форма тегло тя просто протича по материята на мозъка и е нематериално видима като примерно радиосигнал не се вижда Материята на мозъка е като кабел а мислите са все едно токът който преминава по кабела и управлява видимо материалното така че като умрем това нематериално нещо наречено душа и то отива от една форма в друга безмислено е всичко да е просто еи така ако знаехме със сигурност дали има рай и ад как тогава господ ще ни изпита истински безумният си мисли че няма краде убива или живее в богатство и си мисли че само това ще му остане а добрият се мъчи и живее много трудно и дори да има възможност не би се възползвал Дори и да няма рай и ад аз лично пак бих избрал второто.........
1
0
ХЮТ
ХЮТ
16.12.2013 14:42
Трябва да снените заглавието
0
0
Анжел
Анжел
23.04.2013 23:25
Има ли Рай, няма ли?!
отговора на този въпрос си го бях изяснил до 16 годишен
1
0
Анжел
Анжел
23.04.2013 23:23
Тоя физик егати идиота(евала на британците имат всякакви изроди),свършва работата до половината,да мозъка е като компютър и след смъртта бива изхвърлен но инфото в мрежата остава.А за извънземните и децата знаят ,че не сме сами няма логика просто,но както един интелегентен човек не желае да общува с някой клошар ,така и извънземните сигурно са преценили ,че ни е рано още да се сприятеляваме с тях.
Бил съм в тунела на смъртта.Господ ми каза че съм за рая и много други неща.Мога да ви насоча как и вие да станете по господоугодни и как да се доберете до по-добра позиция за вечността.Срещу заплащане или бартер-0899152888.
1
3
Анжел
Анжел
25.10.2019 18:23
Вече помагам срещу добра воля ,просто пишете,написах срещу пари защото исках да избягам от отговорност.
1
0
Павлета
Павлета
20.04.2013 02:11
и да има и да няма Рай,всички един ден ще разберем отговора на въппроса.....
1
0
Кирикики
Кирикики
12.02.2013 00:58
До сега несъм излагал тезата си, причината е че няма много хора с които да говоря на такава тема, поне в моето обкръжение. Имало е голям взрив, това е факт, но какво го е проовокирало?
- Събиране на съществуващата материята по законите на гравитацията и при достигане на огромна платност и налягане тя се взривява.
- Големия взрив е провокиран от преминаване на материята от друго измерение.
– Големия взрив е провокиран от преминаване на материята от натрупване на голямо количество тъмна коцентрирана материя, която е получила маса от хигс бозона.
А за това че, има доказателства за съществуването на нематериалния, няма да се задълбочавам много само ще спомена имаето на баба Ванга, за нея е нямало минало настояще или бъдеще, тя е виждала всичко без ограничение на времето.
Това е малко информация за размисъл!
1
0
и
и
30.12.2012 19:54
господ да му прости на този човек
1
0