sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Първородните деца са по-умни

Първородните деца са по-умни

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Първородните деца са по-умни
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Това, което обединява носителите на Нобелова награда, композиторите на класическа музика и психолозите е нещо много необичайно – те са първородните деца.

Петдесет процента от мъжете, които се занимават с наука, са първородни синове. Първородният син или дъщеря получават, в повечето случаи, повече финансови ресурси за образованието си.

Първородното дете се храни по-добре от родителите и спрямо него се спазват по-високи хигиенни навици, докато е още бебе. При следващото дете в семейството родителите стават малко по-небрежни.

Първородните деца се смятат от родителите си за техни верни компаньони, затова те са на мнение, че върху плещите ми трябва да легне по-голямо бреме, отколкото върху второто и третото дете.

Първородните деца са по-умни

Второто дете обикновено се изявява много успешно на творческото поприще. Смята се, че съществуват два типа интелект – те се наричат течен и кристализиращ.

Течният интелект може да разсъждава и да решава проблемите, независимо от нивото на образование, а кристализиращият е интелект, получен благодарение на опита и обучението.

Смята се също така, че интелектът се развива при подобряване на храненето и приемането на по-качествени продукти, които снабдяват мозъка с необходимите му вещества.

Друг начин за развитие на интелекта е с помощта на гмуркане под вода. Ако успеете да задържате дълго време дишането си под вода, мозъкът ви се развива по-бързо.

При подводното плуване количеството на въглеродния двуокис в кръвта се увеличава. В мозъка нахлуват сигнали, че кислородът недостига. Артериите, които снабдяват с кръв главата, започват да осигуряват на мозъка богата, наситена с кислород кръв.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
баба Вихра
баба Вихра
17.11.2013 11:54
тъй, тъй..аз защо си останах с едно,хахахаха. тва го знам гаче от малка- ти, маме, си ми най-убавото и най-умното,оти нямам друго :Р а коментарите по-долу са излишни. нормално е да помагате на децата,нали затова сте родители? разбира се, ако можеше да се отделят след като ги отбие майката,щеше да е чудесно, ама не става тая ваша, и моя на младини сметка. да са самостоятелни- да, но без напътствия, съвети, грижи- няма как да се случи. не забравяйте най-важното- да станат хора! Това било умно, онова било просто, голям праз. имаше една приказка за майката, която деляла децата си по цвета- яж Белчо,плюскай Черньо..а като пораснали, Белчо я забравил, нали му пораснала работата, а я гледал Черньо..другият вариант е за доведен син- Папал Маринчо, плюскал Черньо, но поуката е същата
3
1
Аз
Аз
08.05.2013 11:14
Вие сте родители,които "делят" децата си.Правите разлика между тях още от пелените,възпитавате ги по различен начин,а сега дори ги набеждавате за своите собствени родителски грешки.Нормално е да са различни по интелект,характер и по всички признаци за които се сетите,та нали все пак сте ги възпитавали по различен начин.Не обвинявайте децата си за това че сте стимулирали у едното дете, качествата,които сте пренебрегвали у другото!Мисля,че това не е правилно.
2
0
марти
марти
17.04.2012 16:06
Иска ми се второто ми дете да е по-самостоятелно та даже и по-умен от батко си.Първото ми не, че е тъпо, но все му вися над главата.Шести клас стана, а още проверяваме домашни, учим заедно, изобщо...Дано не ме чака това и с малкия.
0
3
снежа
снежа
10.03.2012 16:06
Има дъщеря 2 г по голяма от брат си и какви си мислите през цялото време докато учи а тя завърши за учител съм я бутала а тя с един химикал записва всичко ипосле го казва докато малкият 26 г сега сам си постигна всикчо в живота и висше информатика завърши с пълно 6 и магистратура защити и сега работи добре За мен всико е ген и малко му трябва на умният за да постигне много Аз съм давала повече за щерката а за него ако поиска и ако стигне но сега се вижда как сам си гони мечтите и успява а тя оше се надява и чака. Умното си е умно това е
1
1
A
A
13.07.2011 14:53
Или просто ги има и двата варианта. Между другото - Катя. Първородното ти дете е момче, а второто - момиче. Нормално е да е по-самостоятелна и по-умна на 10 години например, докато момчето да не е било. Защо ? Защото просто момичетата узряват умствено по-рано, в което няма нищо дискриминиращо. Те се справят по-добре в училище, влизат с по-високи балове, по-организирани и прилежни.
2
0
Габи
Габи
13.06.2011 13:15
Аз обаче няма да се съглася с Елена(нищо лично). Аз нямам деца, но съм първородна дъщеря и с извинение, но съм по-умна от своя по-малък брат и умея да се справям с трудностите.
4
1
Svetoslav
Svetoslav
09.06.2011 18:29
Първороден син съм и мисля, че нито съм глезен, нито съм по - тъп и брат си, но определено знам, че съм по самостоятелен и си решавам проблемите си самичък, докато той не. Мислите малко ограничено относно интелекта на децата Ви.
5
0
вики
вики
07.06.2011 08:48
Съгласна съм с Елена. И при нас е така.
0
1