sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Как да преодолеем стреса

Как да преодолеем стреса

Нина НордНина Норд
Джедай
788547
стрес
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Всички се сблъскваме със стресови ситуации всеки ден. Дори да потърсите помощта на специалист, който да ви приложи антистресова терапия, тя няма да постигне ефекта си моментално.

Хората, които са на границата на нервен срив, имат нужда от бърза помощ. Заради постоянен стрес човек започва да изпитва чувство на непълноценност, става раздразнителен и избухлив.

Стресът се проявява в спиране на дишането по време на сън, постоянно усещане на собствената безпомощност и дори може да предизвика сериозна депресия.

Стресът оказва негативно влияние върху кариерата, отношенията в семейството, върху физическото и психическото здраве на човека. Едно от нещата, което ще изгони стреса надалеч, е фън шуй фонтан.

вана

Ромонът на водата изолира вниманието от неприятните дразнещи звуци, а фонтанът, освен психологическото си влияние върху човека овлажнява въздуха в помещението.

Броениците и антистресовите играчки са друг начин да се справите със стреса. Колкото и да е странно, броениците наистина действат успокояващо.

Някои броеници се продават във вид на еластични гривни, за да може да се свалят и в момент на стрес да се претъркалят с пръсти мънистата за успокояване.

Играчките антистрес са всевъзможни еластични предмети, които могат да бъдат стискани, мачкани, щипани и подхвърляни – това сваля мускулното напрежение, което съпътства стресовите състояния.

Стискането и мачкането на такива предмети, чиято алтернатива са меки каучукови фигурки, помага за преодоляване на страховете, разочарованията и други отрицателни емоции.

При стрес слушайте тиха бавна музика, очароваща като пеенето на грегорианските монаси. Записи на звуци от живата природа – пеене на птици, ромон на дъжд, плискане на вълни стимулират работата на въображението, което пренася човек на пустинен плаж или на слънчева горска полянка.

Етеричните масла от лимон, жасмин и портокал помагат да се настроите на положителна вълна. Ароматичните свещи и миниатюрната дзен градинка на бюрото ви ще ви помогнат да се справите със стресовите ситуации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
...
...
18.10.2011 17:01
Аз като слушам метъл се успокоявам.
0
0