Кралят на плъховете
King of Rats
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Кралят на плъховете

Кралят на плъховете

Нина НордНина Норд
Джедай
788547
Кралят на плъховете
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

За него се знае много малко, но през Средновековието е бил много известен – мистериозният крал на плъховете. Това не е измислица или мистификация, има данни, че той съществува.

Всъщност кралят на плъховете са няколко плъха, които са със сраснати една за други опашки. В „Лешникотрошачката” на Хофман кралят на плъховете е с три глави.

Писателят е заимствал страшното създание от средновековните германски легенди, които се основавали на истински факти. Има над шестдесет документално потвърдени находки на такива плъхове.

Векове наред учените се чудели как е възможно да се появи такова странно същество. Плъховете се срастват с опашките си в утробата на майка си и се случва да се появят седем навързани едно за друго плъхчета.

Кралят на плъховете

По понятни причини такива плъхове не могат да се движат. Но те нямат нужда от това, тъй като останалите плъхове ги носят върху гърбовете си и редовно ги хранят и поят.

Най-агресивните плъхове се подчиняват на краля. Той обаче би загинал без подчинението на останалите плъхове. Ако човек хване такава симбиоза на няколко плъха, те отказват да се хранят и умират в горда самота.

През Средновековието се е смятало, че това създание е помощник на самия дявол, има огромна власт и сила, може да сее чума, глад и стихийни бедствия.

По онова време се смятало, че кралят на плъховете може да се превръща в човек и да изпълнява желания. Който намирал крал на плъховете в къщата или мазето си, бил завинаги презиран от обществото.

В същото време всеки можел да отиде и да се поклони на краля на плъховете, ако иска да му бъде изпълнено желание. Като правило обаче всеки, който намирал такова създание в дома си, веднага го унищожавал, за да не предизвика лошото отношение на останалите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати