Най-известните деца на джунглата

Най-известните деца на джунглата

Според легендата Ромул и Рем, близнаците, основали Рим, били изоставени в детството си и били откърмени от вълчица, докато не ги намерил скитащ се овчар.

Те основали Рим на същото място, където за тях се грижела вълчицата. Възможно е това да е само легенда, но в историята се срещат не малко случаи, в които деца са отглеждани от животни.

В повечето случаи тези деца имат проблеми с общуването с хората, след като бъдат откъснати от животните, които са се грижели за тях. Украинката Оксана Малая била оставена от родителите си при кучета, когато била на три годинки.

Тя живяла с лаещите си другари пет години до 1991 година, когато била открита. Тя не можела да говори и лаела от сутрин до вечер, тичала на четири крака и пиела вода, като лочела.

Най-известните деца на джунглата

В момента Оксана е голяма, но въпреки че се е научила да говори, има проблеми в психическото развитие. Младата жена се грижи за крави край интерната, където са я взели от кучешкото й семейство.

Рочом Пиенгенг се изгубила, когато пасяла бивол в джунглите на Камбоджа. Малкото момиченце било на осем годинки. Едва през 2007 година, когато тя била на осемнадесет, се появила в дома на един мъж чисто гола, за да открадне ориза му.

Рочом била разпозната по голям белег на гърба. Тя поживяла сред хората три години и отново се върнала при животните от джунглата, които явно са се грижели за нея, докато е била малка.

Четиригодишният Джон Себуния избягал в джунглите на Африка, когато видял как баща му убива майка му. Той бил отгледан от маймуни и когато хората го открили, те яростно го защитавали. Джон успял да научи човешкия език и дори пее в хор.

В Мексико и до днес се разказва как през 1845 година било видяно момиче, което убило коза край Сан Фелипе и яростно я ядяло. Селяните успели да хванат момичето, което кръстили Лобо.

Тя по цяла нощ виела и викала приятелите си. Вълците обикаляли селото, докато една нощ не атакували къщата, където тя стояла, и не я спасили.

В момента в Русия психолози се опитват да върнат човешката природа на момчето-птица, което било изоставено от майка си с много папагали. Детето изразява емоциите си, като пляска с ръце като с криле, и говори, като свирука с уста като птица.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати