Огледало на душата
Psychological Face Reading
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Огледало на душата

Огледало на душата

Нина НордНина Норд
Джедай
788549
Огледало на душата
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

За характера, наклонностите и дори за душевните качества на човек можем да узнаем по лицето. Физиогномиката е древна наука, използвали са я още Аристотел – за изучаване на състоянието на душата и Хипократ – за лечебна диагностика.

В Китай са я смятали за отрасъл на медицината, тъй като по цвета и изражението на лицето са поставяли диагноза. Прогнозите в почти всички случаи са се оказвали верни.

Сега физиогномиката отново придобива популярност. Съвременните специалисти смятат, че всяка промяна в чертите на лицето е свързана със значителни вътрешни промени.

Издълженото лице принадлежи на хората, които са добри организатори и могат да ръководят останалите. Те определят нормите и ги налагат на околните.

Триъгълното лице - с широко чело и стеснено към брадичката - свидетелства за наличие на висок интелект. Такива хора са склонни към самообновяване и са много чувствителни, за някои от тях е характерна и хитрост.

Огледало на душата

Кръглото лице свидетелства за доброжелателност и отстъпчивост. Тези хора обикновено са жизнерадостни, обичат комфорта, не са особено честолюбиви и като цяло се осланят на партньора си.

Хората с квадратно лице взимат своите решения бързо, проявяват упоритост и настойчивост при изпълнение на плановете си. Те са последователни, целеустремени и леко студени хора. В отношенията с околните са склонни към лидерство

Високото и широко чело свидетелства за ума на човека, неговата склонност към интелектуални дейности. Кръглата линия на косата, оформяща такова чело е признак за независимост и упоритост.

Ниското, ъгловато и скосено чело издава слаб интелект, но практични и твърдо стъпили на земята хора. Тясното чело и нискорастящата коса определят човека като посредствен.

Ясно изразените хоризонтални бръчки на челото се смятат за добър признак – такъв човек ще има значителен успех и признание. Две малки вертикални бръчки между веждите показват склонност към организаторство и умение за ръководене. Ако не са равни, а са изкривени, това показва агресивност и дори патология. Тънките бръчки издават тежък характер и дори злоба.

Широката брадичка е признак за волева натура и склонност за решаване на много проблеми със сила, смачвайки опонента.Тези хора са резки и груби, а ако главата е голяма, то в характера им най-вероятно не липсва инат.

Хората с квадратна брадичка са меркантилни и често са зациклили на тема материални проблеми. В съчетание с издадени скули, издават бунтарство, решителност и мъжественост. Закръглената брадичка като правило е притежание на чувствителни и разумни хора.

Острата брадичка е признак за хитрост и способност за предприемачество. Хората с издадена брадичка се характеризират като волеви и самоуверени, а тези със скосена – като слабоволни, с труден и неуправляем характер. Раздвоената брадичка при мъжете е индикатор за страстна натура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest