Обновява ли се тялото ни на всеки 7 години?
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Обновява ли се тялото ни на всеки 7 години?

Обновява ли се тялото ни на всеки 7 години?

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Обновява ли се тялото ни на всеки 7 години?
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Един от въпросите, които вълнуват много хора, е дали е истина, че тялото ни се обновява на всеки седем години. Смята се, че това може да се случи и през всеки десет години и ние се превръщаме в напълно нови хора.

Това се дължи на факта, че клетките ни се обновяват и се заменят с нови. Така се обяснява и фактът, че понякога внезапно се чувстваме с десетина година по-млади.

Отделните клетки имат крайна продължителност на живота и при умирането си се заменят с нови клетки. В човешкия организъм има около седемдесет трилиона клетки.

Всеки тип клетка има своя продължителност на живота и когато човек умира, времето, което е необходимо, за да умрат всички клетки на тялото, може да е от няколко часа до едно денонощие.

Обновява ли се тялото ни на всеки 7 години?

Следователите често използват този факт, за да определят причината и времето на смърт на човек, който е станал жертва на убийство.

Червените кръвни телца живеят около четири месеца, а белите кръвни телца средно живеят околоко година. Клетките на кожата живеят около три седмици, а клетките на червата умират след четири дни.

Сперматозоидите имат продължителност на живот около три дни, а клетките на мозъка живеят колкото живее и самият човек - невроните в кората на главния мозък не се обновяват, след като загинат.

Затова седемгодишният цикъл не е нещо специално, тъй като клетките постоянно се обновяват, след като умрат старите клетки в различните части на тялото.

Всъщност това не е точно мит или грешка, защото при сумиране на продължителността на живота на всички клетки в човешкото тяло ще се получи цифра, близка до седем години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
heartbeat
heartbeat
23.10.2011 20:47
Това значи ли, че може да отслабнеш или да надебелееш ?
0
0
Иво
Иво
20.07.2015 21:30
Значи че е пълна глупост .
0
0