Как да не прекалим с фън шуй

Как да не прекалим с фън шуй

Разположението на предметите в дома все по-често се прави съобразно принципите на фън-шуй. Това напоследък вече се превръща в истински моден писък и почти за всеки, който обзавежда новия си апартамент или къща, е въпрос на чест да каже на приятелите си, че е спазил основните правила на фън-шуй.

По-заможните и претенциозни собственици на жилища дори наемат специалисти, които да ги консултират как да разположат леглото си – което според фън-шуй не трябва да е поставено така, че краката да сочат към вратата.

По същия начин се подхожда и към кухнята. Според фън-шуй водата и огънят не трябва да са близо един до друг – поради тази причина не се препоръчва поставянето на готварската печка близо до мивката.

Това обаче не означава, че трябва да жертвате функционалността на разпределението на уредите, само и само за да се спазят основните изисквания на фън-шуй.

Как да не прекалим с фън шуй

Разпределението на дома на различни зони, отново според принципите на източните учения, цели да се внесе хармония в помещението.

Много често обаче сляпото следване на изискванията на фън-шуй не се отразява добре на общия стил на дома. Случва се така, че запалените по източните маниери на обзавеждане трупат различни фигури на животни в дома си на напълно неподходящи места, което нарушава общия стил на помещението.

Огледалата са един от фаворитите в учението за фън-шуй, но прекаленото им натрупване може да доведе до обратния ефект и да се получи излишък от напълно ненужни отражения.

Но ако се спазват само някои принципи на фън-шуй може да се постигне един наистина атрактивен ефект на обзавеждане, съобразен с източната естетика.

Когато обмисляте как да обзаведете дома си, посъветвайте се със специалист, но не подценявайте и собствените си желания. Така ще превърнете дома си в прекрасно място за посрещане на приятели и за почивка.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сашка Величкова
Сашка Величкова
30.04.2015 22:23
По-неграмотно написана статия не съм срещала. Когато пишете за нещо, първо се подгответе. Статията надминава всички глупости, които съм чела по темата.
5
0
Станимира
Станимира
03.08.2014 17:40
Аз съм запалена много по фън шуи и даже си копувам някои неща.
1
4