Значението на цветята

Значението на цветята

Прието е да се подарява едно цвете на младо момиче в периода на първоначалното ухажване. Три цветя се подаряват при по-сериозни отношения, когато мъжът все още не е убеден, че ще получи взаимност.

Когато букетът е по-голям, такива са и чувствата на този, който го подарява. Ако се подарява букет без повод, това е добър и умен ход за превземане на крепостта.

Карамфили се подаряват от мъже, които са доста старомодни и са далече от светските среди. Който подарява гербери, мисли, преди да извърши каквото и да е действие.

В любовта такъв човек може да е дори педант, но в същото време с него е много забавно. Мъжът, който подарява лалета, е изискан и изтънчен. А този, който е избрал перуники, иска да прояви нежност, без да се натрапва.

Значението на цветята

Подарява орхидеи? Иска да направи впечатление на дамата и успява да го постигне. Лилии подарява мъж, който дава всичко, но и иска всичко в замяна.

Мъжът е избрал кала – това означава, че е искал да учуди и изненада жената. Той обича ефектните жестове и можете да очаквате от него скъпи и разкошни подаръци.

Мъжете, които избират хризантеми, са прекалено практични. Те са склонни към пилеене на пари, но по принцип се опитват да спестят винаги, когато могат.

Този, който подарява зюмбюли, е непоправим романтик и лесно може да бъде манипулиран. Божури избира този, който цени естественото поведение на жената.

Гладиолите са характерни повече за подарък за учителка, а не за романтична среща, но това просто означава, че мъжът има нужда от закрила и майчинско отношение. Розите означават любов, която има отчаяна нужда от физическа страст.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Nina
Nina
13.11.2014 12:19
Хареса ми статията, има интересна символика
0
0
rumi
rumi
20.03.2011 13:22
Интересно.
0
0