Народни поверия и фън-шуй обяснения за тях

Народни поверия и фън-шуй обяснения за тях

Много поверия и суеверия са достигнали до нас през вековете. Прапрабабите ни са вярвали във всяка поличба и са изпълнявали всичо, което трябва, според традицията.

И днес много хора се притесняват за късмета си, ако черна котка им пресече пътя. Малко от нас се връщат вкъщи, ако са забравили нещо, за да не си изпуснат късмета.

Едно от поверията е, че човек не трябва да готви, ако е в лошо настроение. Това се обяснява от фън-шуй с факта, че всеки предмет има енергийно поле.

Мисълта на всеки човек е материална. Ако започнете с лоши мисли да готвите, вашата негативна енергия се предава на предметите и продуктите.

В резултат на което всички, които хапнат от това ястие, ще получат голяма доза негативна енергия. Друго поверие гласи, че човек не трябва да се здрависва и да се прощава през праг.

Тук има смисъл, защото прагът е невидимата граница, която отделя нашето минало от нашето бъдеще. Когато подаваме ръка или вещ през прага, нарушаваме баланса между временното пространство и внасяме неразбория в енергиите. Така провокираме неуспехи и караници.

Много хора вярват, че не трябва да се хранят, седнали на ъгъла на масата. Според правилата на фън-шуй всеки предмет с триъгълна форма е символ на негативна енергия.

Ако човек седи постоянно на ъгъла на масата, след време ще започне да има проблеми в личния живот, ще има проблеми със здравето и късметът ще избяга от него.

Смята се, че не е добре да се стои зад някого. По принцип всеки човек изпитва дискомфорт, ако някой стои зад гърба му. Според фън-шуй всеки предмет трябва да има опора, за да оказва подкрепа и защита на енергийно ниво.

Ако няма такова, предметът или в случая – човекът – става лесна мишена за вредни външни влияния. Ако зад гърба ви стои човек, когото не можете да видите, ще усещате тревога.

Не трябва да се оглеждате в счупено огледало, защото това носи седем години нещастна любов – това е народно поверие, което обаче всъщност има фън-шуй произход.

Всеки счупен предмет, както и счупеното огледало, има мощен заряд от негативна разрушителна енергия. Тя води до болести и нещастия.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
desi
desi
12.04.2014 03:08
Добре преди малко както стоях ножа се счупи сам какво означава???
4
0
нина
нина
11.09.2013 18:42
това за счупеното огледало не е вярнооо аз винаги ги чупя и от любов не мога да се отърва понякога ми е в повече дори
3
0
Цветелина
Цветелина
10.01.2013 11:03
Имам същото коте на картината
2
0
Нинова
Нинова
12.07.2011 08:03
Всичкото е вярно.
3
2
деси
деси
27.04.2011 21:03
Това за човека зад гърба е вярно. Усещам го винаги, особено в училище, когато седна по-напред.
1
2