sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любимият цвят издава характера

Любимият цвят издава характера

РалицаРалица
Новак
6625
Любимият цвят издава характера
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Любимият цвят "казва" много за характера и същността на дадена личност. Безспорно цветовете влияят върху психиката. Те са носители на определена информация и създават различни усещания.

Ето какво символизират цветовете за личността:

Бежов - се счита за цвета на разума и премереността. Любителите на този цвят обикновено са спокойни и уравновесени личности.

Бял - любим цвят на хората, търсещи съвършенство. Това е цветът на мъдростта, откровението и благодатта. Бялото символизира още чистота – духовна и физическа, както и стремежа към откровеност в отношенията. Белият цвят се свързва с целомъдрието. Това е и цветът на тайнствата и окултизма. Олицетворява още вътрешната светлина в душата на човек, свещената тайна. Цветът създава усещане за чистота, но в същото време, за студенина, строгост и педантичност, каквито са и основните характеристики, присъщи на хората харесващи този цвят.

Виолетов - е цветът на хората, които често обичат да се вглъбяват в себе си. Символизира разума, съзерцанието, покаянието и изкуплението. Някои твърдят, че виолетовият цвят е любим на меланхолиците.

Жълт – цветът олицетворява младостта, енергията и жизнеността. Ето защо хората, които обичат този цвят, се отличават с пъстротата на своето настроение и поведение, те са вечно усмихнати и закачливи. Жълтото е и цветът на общуването, емоционалната интелигентност и разума. Цветът символизира още добрина, зрялост и топлина в отношенията с околните. Други пък считат, че жълтото се свързва с ревността, завистта и прелюбодеянието. Едно е сигурно - яркожълтият цвят е идеално средство за подобряване на настроението, а съдовете в жълто стимулират апетита.

Любимият цвят издава характера

Зелен - естествено е цветът на природата, въплъщаващ нейната жизненост и творческата мощ. Зеленото е символ на неувяхващата вяра, на пробуждането. Цветът се свързва с неизчерпаема силата, изобилие и дълголетие. Интересното е, че различните му нюанси имат различни значения - светлозеленото например се олицетворява със състояние на безразличие, а тъмнозеленото – със спокойствие. Флегматиците и хората със смесен характер си падат по зелените тонове, твърдят запознати с цветовите символики. Зеленото е още цветът на мира и късмета.

Златист – е цветът на мъдростта. Златистото жълто е символ на стремежа към власт и величие, присъщи за почитателите на този нюанс.

Кафяв – е цветът на тъгата и смиреността. Според някои психолози семпло кафявото действа топло, успокоява, приютява майчински.

Любимият цвят издава характера

Оранжев – цветът често се свързва с непостоянство и колебливост в решенията и поведението. Оранжевото за някои е символ на изневярата, сладострастието, желанието за промяна. Хората, които обичат този цвят, обичат предизвикателствата, пътуванията и динамичния начин на живот.

Розов – възприема се като намерение за флирт, палави игри, секс. Бледо розовото в същото време олицетворява невинност и чистота.

Сив – цветът внушава тъга, дори меланхолия и скука. От друга страна строго сивото при делови срещи внушава отговорност, сигурност, точност, което печели потенциални партньори и доверие.

Любимият цвят издава характера

Син – цветът предразполага към вглъбяване и дълбок размисъл, мечтаене. Символ е на всичко духовно, на истина и вечност. Хората, които предпочитат този цвят, съответно са по-съзерцателно настроени, дори леко отнесени и вечно търсещи покой в мисловните реалности. Цветът е олекотяващ, разтварящ, дематериализиращ, всепоглъщащ. Синьото символизира човешката душа. Наситен е с тържествена, надземна сериозност, търсеща отговори за живота и смъртта. Специалистите по дълбинна психология го идентифицират с душевна отпуснатост, с кротък, лек и спокоен начин на живот. Старите култури схващали синьото като символ на вярност.

Червен - олицетворява покаянието и признанието, израз е на висша отдаденост в любовта. Знак е за лоялност и честност. Символ е и на виталността, асоциира се с огъня, изпепеляващите емоции, агресивността, яростта. Червената гама е любима на енергичните, импулсивните, решителните и емоционалните хора. Яркочервеното е се тълкува като желание за флирт и секс лудории.

Черен – цветът е символ на тъга и мрак, угнетяващи настроения, помисли за разруха и бунт. Черният цвят е символ на тайнственото, загадъчното. Ето защо хората, предпочитащи този цвят често са изглеждат замислени и са много потайни в действията си. Изборът на черния цвят говори за отсъствие, липса на нещо важно в живота на конкретния човек. Черното облекло сякаш е защитна преграда, която огражда и защитава от външни въздействия. Любителите на черното имат повишена потребност от независимост, съпротивляват се на външните влияния и често не признават чуждия авторитет. Друга отличителна черта е, че почитателите на този цвят обичат да спорят и се отличават с краен субективизъм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
57
45
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
13.08.2019 21:13
Обичам да праа кафево когато имам дефекация!!
0
0
име
име
06.02.2015 10:26
обичам синьо(светло)и бяло
5
2
Катето
Катето
06.11.2014 15:01
Аз обожавам черно а изобщо не съм потайна
ЛЪЖАТ!!!
2
6
Йоана
Йоана
09.08.2013 23:37
На мен любимият ми цвят е СИНЬО♡♥♡
И наистина това което пише за този цвят е вярно
На ми постоянно ми казват това което пише. ♡♥♡♥☆★☆
4
3
Даниела
Даниела
25.06.2013 15:00
На мен са ми бял и син. Не мога да да кажа да ли е вярно но ми хареса това което пише.
4
1
Мъу
Мъу
24.10.2014 15:36
Ще ти яде шамари малкото подуто от бой дупе!!
0
46
nams
nams
19.10.2014 10:16
какво ти харесва глупачке
0
44
куул гърл
куул гърл
05.06.2013 12:10
Жълто-може би е вярно аз наистина съм жизнена но по-скоро луда отколкото енергична
0
1
Сара
Сара
24.10.2014 15:33
А какво е куул гърл?
0
4
LOVE
LOVE
08.11.2012 15:20
Всичко ми е вярно...Син и лилав ;)
2
3
Деко
Деко
17.06.2012 13:57
Любимите ми цветове са жълтото и оранжевото. Всичко е абсолютно вярно. :)
1
1