Как да изчислим числото на живота си?

Как да изчислим числото на живота си?

Думата нумерология (или номерология) идва от латински език и означава „число”. Нумерологията има своите дълбоки корени в древността. За създател на тази наука някои смятат древният философ и математик Питагор. Според него цялата Вселена е подредена математически и всичко се изразява с цифри, следователно цифрите са ключът за Вселената.

Други пък вярват, че още вавилонците и древните египтяни са създали теориите за окултното значение на числата.

Нумерологията може да ни помогне да откриваме закономерностите в живота, да използваме правилно предзнаменията, показани ни от числата. Чрез анализ на цифрите от рождената дата може да разберем интересни факти за характера и съдбата на дадена личност.

Основа на нумерологията е виждането, че простите числата от 1 до 9 упражняват влияние върху всяка страна на нашия живот и индивидуалност.

Откриване на вашето число

Как да изчислим числото на живота си?

Всяко число може да бъде сведено до елементарно чрез просто събиране от ляво на дясно. Така например 18 става 1+8=9. По подобен начин 138 става 1+3+8=12, което се свежда отново до едноцифрено число -> 1+2=3. Ако например сборът е 10, това означава, че простото число е 1 (1+0=1).

Това елементарно смятане може да се приложи освен за дати, и за имена - чрез система от цифрови еквиваленти на буквите.

Число на раждане

Това е най-важното число и се изчислява чрез събиране на цифрите на рождената дата, по начина, посочен по-горе. Ако например сте родени на 28 юли 1986 г., съберете 2+8+7(юли е седми месец)+1+9+8+6. Резултатът в случая е 41. Продължете до свеждането до едноцифрено число -> 4+1=5. Следователно числото ви на раждане е 5.

Какво вещаят числата от 1 до 9

След като вече сте изчислили своето индивидуално число, разберете с какъв знак ви бележи то и с каква съдба и характер ви е орисал:

Как да изчислим числото на живота си?

1 – За хората, чието число на живота е 1, нумеролозите твърдят, че са личности, които в личните взаимоотношения с интимния партньор държат както на любовта и емоционалното обвързване, така и на секса. Ако двата ключови елемента не вървят ръка за ръка, то тогава връзката е обречена. Посветените смятат още, че единиците са много чувствени в любовта.

Как да изчислим числото на живота си?

2 – Запознатите с науката нумерология определят двойката като „слабо” число. В цифрата е вплетено голямо противоречие, изразено във вечната борба между доброто и злото. Често хората, чието число на живота е 2, са несигурни в своите решения, винаги доста се двуомят за правотата на направения избор, склонни са да се поддават на пороци. Положителните качества на двойките са, че те са чудесни екипни играчи, лоялни са към партньора.

Как да изчислим числото на живота си?

3 – Хората с число 3 са много емоционални, те изживяват чувствено дори най-малките събития. Тройките са с изразена сексуалност и в същото време са много лоялни в любовта. Те са много жизнени и енергични. Безспорно тройките имат известни предимства пред двойките и тройките.

Как да изчислим числото на живота си?

4 – Четворките са разумни, действат бавно и обмислено, пресмятат всеки свой ход. Никога няма да видите човек, представител на 4-ка, да прибързва или да бъде припрян. Ако нещо се изпречи на пътя им – не се отказват лесно. Бавно, но сигурно отстраняват бариерите. В любовта са последователни и уравновесени. Те умело балансират разума и чувствата. Четворките постоянно търсят доводи за това заслужава ли си определена връзка и какво им дава тя. Ако откриват удовлетворение в партньора, то тогава любовта им е балансирана, вярна и продължителна.

Как да изчислим числото на живота си?

5 – Ако съжителствате с петица, то тогава е много вероятно да изпитате всички силно положителни и отрицателни аспекти на любовта. Сексуалността им не е на особено високо ниво, за това пък е добре компенсирана с любовен ентусиазъм и чувственост. В същото време петиците са любовници, за които са изписани безброй книги. Те са хора, способни силно да пленяват и отблъскват. Петиците са много хазартни личности. Много бързо се сприятеляват с хората около тях и са винаги приятелски настроени.

Как да изчислим числото на живота си?

6 – Някои нумеролози твърдят, че това число се влияе от планетата Венера, следователно се характеризира изцяло с любовта. Цел на живота на шестиците е постигането на баланс между любовта и сексуалността, за което наистина полагат огромни усилия. Хората, родени под номер 6, са изключително магнетични. Това е причината, поради която всички обичат да бъдат в тяхната компания, независимо дали се отнася до професионалната сфера или любовта.

Как да изчислим числото на живота си?

7 - Хората, родени под номер 7, се считат за много силни, издръжливи и непоколебими. В повечето случаи те изживяват любовния и сексуалния си живот „на острието на бръснача”. Характерното за тях е, че избират духовността в живота и любовта, за сметка на нейната физическа и материална консумация.

Как да изчислим числото на живота си?

8 – Осмиците са известни с успехите, които бързо и лесно постигат във всички начинания. Това са хора с впечатляваща сексуалност. Тя обаче често се прахосва, защото те правят всичко бавно и хладнокръвно. Първо проучват, а след това действат. Никога не предприемат необмислени решения, не са авантюристи.

Как да изчислим числото на живота си?

9 - Хората, родени под номер 9, са известни с решителността си. Управлявани са от планетата Марс. Някои твърдят, че на деветките им липсва „емоция” в любовта, което пък те успешно компенсират със сексуалните си умения и дълбока вярност към партньора. Те са много грижовни, схващат нуждите на заобикалящите ги като техни собствени, обръщат внимание на детайлите.

Виж повече

Рейтинг

5 10
4 9
3 2
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
ани
ани
12.10.2013 14:10
аз съм 8 и е наполовина вярно
0
1
Faust
Faust
11.09.2013 23:05
Аз съм 4 и т'ва не е много вярно за мен..
0
2
Мира
Мира
21.03.2013 19:47
няма нищо вярно пълна глупост
0
4
Една
Една
16.08.2012 15:55
Аз съм 1 и е вярно. партньора ми е 7 ?! Труднооо.
0
1
desi
desi
01.08.2012 23:11
Не знам за другите , но при мен няма нищо вярно.
0
0
Ева
Ева
05.02.2012 21:47
Аз съм родена под номер 7, но силна, издръжлива и непоколебима - в никакъв случай не съм такава, или поне аз не мисля така. Наистина обаче е вярно това за духовността в живота и в любовта.
1
0
Габриела
Габриела
31.03.2011 20:43
Според правилата в нумерологията при сбор равен на 11 не редуцира до 2 - 11 има свое индивидуално значение.
4
0
Един
Един
14.03.2011 22:25
Аз съм 5-ица, ама не желая да се съгласявам с това7 Сексуалността им не е на особено високо ниво.
0
0