Талисман от нефрит носи здраве и дълголетие
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Талисман от нефрит носи здраве и дълголетие

Талисман от нефрит носи здраве и дълголетие

Талисман от нефрит носи здраве и дълголетие

Нефритът е национален камък на Китай, който дълги векове се е ценял повече от златото и среброто поради специалните си качества. Китайската философия приписва на нефрита пет положителни качества, които се сравняват с шестте душевни качества на човека.

Твърдостта на този камък се сравнява със справедливостта и умеренността, мекото му сияние олицетворява милосърдието, полупрозрачността му символизира честност, чистотата е символ на мъдростта, а способността му да се променя олицетворява мъжествеността.

В Китай дори има поговорка, която гласи: „Златото си има цена, нефритът е безценен”. Конфуций е сравнявал добрия човек с нефрит. Нефритът е камък, който има разнообразна гама от зелени нюанси.

Много рядко може да се намери нефрит, който е жълт, бял или светлосин на цвят. Смята се, че нефритът осигурява на собственика си дълголетие и благополучие, както и добро здраве.

Талисман от нефрит носи здраве и дълголетие

В Тибет нефритът е известен като камъка на духовете, който гони от собственика си лошите сили, а освен това привлича към него семейно щастие и го дарява с дълголетие.

Главната цел на талисмана от нефрит е да предпазва човека от зли духове и тъмни сили – както отвън, така и вътре в самия човек. Ако носите нефрит като талисман, той ще ви зареди с енергийния си потенциал и ще ви помага в сложни ситуации.

Талисманът от нефрит привлича късмет в хазартните игри и може дори да ви предпази от удар на светкавица. На жените талисманът от нефрит помага да родят здрави и силни деца.

Ако талисманът помътнее или потъмнее, спрете да правите каквото и да е и се замислете дали не бъркате в нещо. Освен с мистични свойства нефритът е зареден и с лечебни сили.

Не е необходима специална активация за талисманите от нефрит. Те защитават собствениците си и без активиране. Но формата на талисмана трябва да се избере прецизно.

От лоши очи пази талисман от нефрит, окован в сребро, а статуетките и други аксесоари от този камък могат да бъдат използвани като самостоятелни талисмани, в които нефритът допълва и засилва действието на самите фигури.

Древна китайска легенда гласи, че този минерален камък се е появил благодарение на това, че един император се молел дълго, принасял много жертви на боговете и водел праведен живот.

Боговете решили да го наградят и затрупали града му с дъжд от камъни, който продължил три дни и три нощи. Императорът пръв излязъл след края на дъжда и щом докоснал прекрасния зелен камък, получил велики знания за чудодейните му свойства. Оттогава китайците смятат нефрита за императорски камък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анелия
Анелия
07.06.2012 20:19
А това се различава изключително лесно-просто го пипнете. Минералите са много студени, а пластмасата не е!
0
0
Ivelina
Ivelina
16.02.2011 12:54
Във всички индийски магазини се продават тези камъни. Трябва само да знаете, как да различавате пластмасата от истинския камък. Желая ви успех.
0
0
полина
полина
16.02.2011 10:29
Как мога да се сдобия с всички тях ?
2
0