sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Добре изглеждащите хора са и по-умни

Добре изглеждащите хора са и по-умни

РалицаРалица
Новак
6626
Добре изглеждащите хора са и по-умни
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Наскоро митът, че красавците са глупави, беше разбит на пух и прах от изследване, проведено във Великобритания. Оказва се, че по-привлекателните хора показват резултати на IQ тестове с до 14 точки над средното ниво.

Проучване на лондонски изследователски център показало, че красота и интелигентност са две качества, които не само не се изключват едно друго, а и могат да бъдат перфектно съчетани и едновременно присъщи на хората.

Все повече се засилвала и тенденцията физически по-привлекателните хора да бъдат приемани значително по-добре и като интелигентни създания, независимо какъв е социалният им статус.

Асоциацията, че атрактивността „върви ръка за ръка“ с основната интелигентност е по-силна при мъжете отколкото при жените.

Разкритията от Великобритания са основани на Национално проучване за развитието на децата, проведено сред 17 419 души, родени след 1958 година. От детството до зрелостта си тези хора са били проучвани чрез серия от тестове, изследващи техния напредък в училището и университета, нивото им на интелигентност. За целите на изследването са отбелязвани и показатели, свързани с външния им вид.

Добре изглеждащите хора са и по-умни

Резултатите отчели, че физически по-привлекателните мъже постигат с 13, 6 точки повече от средното ниво на IQ тестове, докато жените изкарват с 11, 4 точки над средното.

Подобно изследване е проведено и в САЩ, където резултатите били почти идентични.

Ето какво споделя един от изследователите в проекта, д-р Сатоши Каназава: „Ако по-интелигентните мъже успеят да постигната по-висок статус, то тогава те имат по-голям шанс да се оженят за красиви жени. Тогава има голям шанс интелигентността и привлекателността да бъдат наследени от децата им. Това най-вероятно е и причината напоследък да има положителна корелация между интелигентността и красотата."

Изследователят подчертава още, че резултатите изцяло се основават на статистика, а не дават предписание как да се отнасяме към и как да преценяваме заобикалящите ни хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
anonimen
anonimen
21.04.2013 19:05
няма грозни хора всички имат своята уникална красота и всички са интелигентни няма глупави хора всеки е различен и уникален по свое му....................:)
2
2