Google следи под лупа човешката раса

Google следи под лупа човешката раса

Световната мрежа Интернет свързва стотици милиони компютри и позволява на хората от всяка точка на планетата да общуват помежду си на политически, комерсиални, научни, образователни теми, но най-вече – за удоволствие. Преди да напишете или изговорите каквото и да било обаче, не забравяйте, че Интернет е разработен от американската армия, която както и US-правителството, активно се интересува какви ги върши всеки един жител на планетата.

Следени на всяка крачка

Нали знаете защо всеки продукт в магазина има свой баркод? ! Не? Черничките ивици и цифри се използват за сканиране на цените на стоките, продадените и оставащите количества. На касата лазер сканира купената вещ, фиксира цената и получавате закупения продукт.

Това ли е всичко? Звучи твърде наивно, ще отвърнат експерти в разкриване на световни заговори. Техният отговор е: баркодовете са само първата стъпка към масовия мониторинг, който засяга всеки, ама наистина всеки жител на планетата Земя.

Пощите в развитите страни използват баркодовете за проследяване на пощенските пратки и дори могат да сторят това чрез космическите стъпници. Товарът се следи от момента на покупката до момента на потреблението или по пътя му от магазина до вашия дом. И какво означава това? Че в този момент някой знае какво има във вашия хладилник! ! !

Кредитните карти са другото средство, чрез което някоя някъде знае какво, къде и кога еди кой си гражданин на света закупува или ползва. Следващата стъпка са умни чипове, чрез чието имплантирани под кожата световният Биг Брадър ще знае не само какво правите, но и какво мислите.

Микрочиповете вече се имплантират в повечето западни страни на военнослужещи, на ВИП-ове и техните деца, на престъпници или хора с тежки заболявания.

Безкасовите ви плащания, банковото ви потребление през Интернет, личните данни от вашите разходи до електронните ви писма, пръстовите отпечатъци, дори вашето ДНК се събира, предава и съхранява в базата данни на целия сват.

Планетата е под скенера на "Ешелон"

Идеята за проекта "Ешелон", много ясно, отново е на американците. През 1971 година Агенцията за Национална сигурност на САЩ, в комбина с Англия, Канада, Нова Зеландия и Австралия, разработва глобална система от автоматизирани приемащи и релейни системи за електронно подлушване.

"Ешелон" може да подслушва по три милиарда комуникации всеки ден, в това число телефонни разговори, имейли, информация за сваляне на данни от Интернет, сателитни предавания и прочие.

Системата събира всички тези излъчвания безразборно, след това пресява информацията, представляваща интерес, посредством програми за изкуствен интелект. Твърди се, че "Ешелон" пресява около 90 % от трафика, който тече по Интернет, пише в последния си брой в. "Шок".

Google следи под лупа човешката раса

До ден-днешен американското правителство отказва да признае, че такъв проект изобщо съществува. Но пък правителствата на Австралия и на Нова Зеландия признаха този факт. За "Ешелон" са вербувани стотици хиляди агенти, кораби, самолети, спътници, радари… Планетата е разделена на зони. И всичко е под контрол.

От Google няма скриване

След като през 1958 година Съветският съюз изстрелва в орбита "Спутник", в Департамента по отбраната на Съединените щати се създава Агенция за сложни изследователски проекти с цел възстановяване на американското техническо превъзходство. Към последната е прикрепена Служба за технологията за обработка на информацията.

Нейната задача е да подобри надеждността на военните комуникационни мрежи и да свърже компютърните мрежи на няколко централни военни структури. През октомври 1969 година в Калифорния за пръв път е направена демонстрация на комуникации между два компютъра, свързани в мрежа. Така се поставя началото на Интернет.

Според американския социолог Нийл Постман глобалната мрежа е ключов компонент в техническия заговор срещу човечеството.

Военните корени на Интернет пък карат някои експерти да твърдят, че търсачките Google и Yahoo са проекти на НАСА, разработени за откриване на който и да е потребител и данни, които биха могли на навредят на САЩ.

Главното предимство на Интернет е, че предоставя информация, до която всеки има свободен достъп. Това е уникална база данни, която е безценна информация за измамници, хакери, информатори, агенти… А знаете ли, че онлайн магазинът Amazon има своя информационна база, която съществува от 1990 година и до която ФБР има достъп, без дори за това да му е нужно вашето позволение?

Google се развива с такива темпове и един ден в много близко бъдеще ще събере безчетно количество данни, че да осъщестява своята безпрецедентна власт върху местонахождението на обекти и хора. Разобличителите на заговори са убедени, че той ще владее дори нашия ум и мисли, нашите действия и постъпки.

А какво ли знае Google за теб?

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Жермен
Жермен
13.09.2013 00:15
Нещата са изложени точно такива, каквито са. Браво на съновник-а и по-специално на автора написал статията. Хора като "ФЕНГУСИ" е добре да прочетат два реда на таква тематика и тогава да изложат експертното си мнение. Нищо против изразяването на свободната ти воля, разбира се. Приеми го по-скоро като съвет, защото именно хора като теб преди време са се смели на предположението, че земята може би е кръгла, а по-късно и на фантасмагориите на Жул Верн. Капиш?
2
0
гери
гери
24.05.2013 13:16
знае,че ми е празен хладилника
0
0
Лили
Лили
04.05.2013 23:26
Ако беше така,нямаше да има престъпност.
1
0
Лина
Лина
22.07.2012 12:13
Надявам се тази статия да е дело на някой с болен мозък. Плашещо е.
0
0
Мариана
Мариана
09.02.2012 16:23
пффф....да си следят като имат мерак
какво да правя ,че има такива параноици.
а гугъл да си знае к'вото ще
0
0
Габи
Габи
09.05.2011 17:06
Добре, да ни следят, ама ние така или иначе не знаем нищо.
0
0
Емил
Емил
15.01.2011 02:04
На който не му харесва, да хваща гората.
0
0
Георги
Георги
14.01.2011 15:43
Еми то така или иначе сме си роби, туй че има ли значение какви и по какъв начин.
0
0