Жените лъжат само три пъти на ден

Жените лъжат само три пъти на ден

Замислете се – кога за последен път излъгахте партньора си за нещо несъществено? Ако кажете дори на себе си, че никога не лъжете, това ще е явна лъжа.

На това мнение е американският психолог доктор Фил Макгроу, който смята, че към шестдесетата си година мъжът е натрупал около сто хиляди лъжи, а жената – двойно по-малко.

Това е доста интересно, тъй като е разпространено мнението, че жените лъжат повече. На практика се оказва, че мъжете лъжат два пъти повече от жените.

Един мъж лъже средно шест пъти дневно, а една жена – само три пъти на ден. Досега няма обяснение на този феномен, тъй като жената изрича много повече думи, отколкото мъжът.

Жените лъжат само три пъти на ден

Въпреки, че нежните създания като цяло са смятани за по-коварни от представителите на силния пол, излиза, че те лъжат много по-рядко. Защо всъщност изобщо трябва да се стига дотам, че хората да се лъжат един друг?

Според психолозите всеки прави това несъзнателно, за да запази добрите си отношения с околните. Това се отнася най-вече за отношенията с партньора. Там хитринката се състои в това да усетите какво би искал да чуе партньорът и да му го кажете, дори да се наложи да изкривите истината многократно.

Жените лъжат по много причини, но най-често разпространената е за да пощадят чувствата на мъжа до себеси, както и да излязат сухи от водата при неприятна ситуация.

Според психолозите най-разпространените лъжи, казвани често от жени, са четири. Те са следните:

„Всичко е наред. Нищо не се е случило.”

„О, не, това не е ново! Имам го от сто години! ”

„Този парцал не беше никак скъп. Купих го с огромна отстъпка”.

„Боли ме главата”.

Най-разпространените лъжливи твърдения, изричани от мъже, също са четири и те са:

„Всичко е наред, нищо не се е случило”.

„Край, това беше последното малко”.

„Изобщо не изглеждаш дебела”.

„Вече пътувам към теб”.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати