sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Още 40 години до безсмъртието

Още 40 години до безсмъртието

Още 40 години до безсмъртието
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Човечеството ще спечели битката срещу Смъртта! Това ще се случи до не повече от 40 години, прогнозира известният американски учен, изобретател и футурист Реймънд Курцвейл. Той се ангажира с прогнози за бъдещето до средата на века.

Повечето от неговите предсказания, направени в края на миналото столетие, се сбъднаха. Така например през 1980 година той видя взривоподобното развитие на Интернет, без който днес животът на човечеството е немислим. Учения прогнози, че компютър ще победи човек на шах. Това се случи през 1996 г., когато компютърът на компютър на Ай Би Ем, Deep Blue, способен да оцени 200 милиона хода на секунда, надигра Гари Каспаров.

Курцвейл прави своите пророчества на базата на разработена от самия него терория, която се основава на стпента на ускорение на глобалния научно-технически прогрес. В частност Курцвейл следи темпа, с който се развиват компютрите. В средата на ХХ век компютърната мощност се е удвоявала на всеки три години, впоследствие този срок е намален на 2, а сега на всяка година компютрите свават все по-мощни.

На базата на своята тероия футурологът прогнозира, че след 40 години човечеството ще достигне неограничено материално изобилие, а хората ще станат безсмъртни. Курцвейл предвижда това вследстве развитието на генетиката, компютърните технологии и нанотехнологите. Той прогнозира, че до 2030 г. ще се появят средства за препрограмиране на хората. В близко бъдеще хората ще могат да живеят без страх за вътрешните си органи. "В кръвта ни ще бъдат имплантирани хиляди нанороботи, които ще поддържат организма в отлично здравословно състояние. Така ще се повиши производителността ни", смята американецът.

С помощта на нанотехнологиите изхабените човешки органи ще могат да бъдат "отремонтирвани". Ремонтът ще извършват имплантирани в кръвоносната система на хората нанороботи. Те ще се разхождат на воля из тялото на човек, ще пречистват организма му от микроби, ракови клетки и холестеролни отлагания.

Излезлите от строя природни органи на човека пък ще бъдат заменяни с изкуствени. Което означава, че в един момент човек ще се превърне в киборг - биологичен организъм, съдържаш механични компоненти, а също така робот, съдържаш биологически компоненти. С други думи киборгът е биологично-механична симбиоза.

Една от най-интересните прогнози на Курцвейл е появата на WC-диагностиците през 2107 година. Достатъчно е човек сутрин да мине през тоалетната, която ще е толкава умна, че по изхожденията ще диагностирицира здравословното му състояние.

До няколко десетилетия хората ще правят секс, различен от познатия. Въздействайки върху определени участъци на мозъка, нанороботи ще предизвикват сексуална наслада. Що се отнася до потомството на хората – децата ще бъдат зачевани в епруветки.

Още 40 години до безсмъртието

"Възможно е моите съждения да изглеждат малко вероятни на хората, но по голяма част от тях вече се работи в научните лаборатории", казва ученият, цитиран от "Шок".

Говерейки за футуристи, не можем да подминем и Артър Кларк. Британският писател и изобретател, известен с научно-фантастичния си роман "Одисея в Космоса", почина преди две години. Той бе един от малкото прогнозисти, чиите предсказания да се сбъднали на 80%.

През 1950 година Кларк предвижда създаването на спъкниковите системи, които да извършват от метеорологични наблюдения до шпионаж.

През същата година прогнозира и развитието на комптрите, появата на интернет, развитието на ядрената енергетика, кацането на човек на Луната, клонирането на живи същества.

А ето предсказанията на писателя, касаещи ХХІ век: през 2014 година гости ще приеме първият космически хотел, през 2050 г. ще започне масово замразяване на хора (това вече се случва по света чрез криониката – способ за замразяване на хора в течен азот с цел съживяване, докато бъде открита цаката на бъзсмъртието – б.а.), през 2090 г. ще бъдат създадени летателни апарати, които според Кларк ще дотигнат скорост, близка до скоростта на светлината. Съгласно Специалната теорията за относителността на Айнщайн, тя е 300 000 км/секунда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
Виракоча
Виракоча
28.02.2015 19:40
Преди да се появят въпросните киборги американци, с начина си на живот определена група хора ще им се затвори серящата дупка, ще еволюират в свръх-човек, невидим за американските киборги.Те ще са извън новия световен ред, и ще търсят злодеятелни киборги за да ги унищожават. Безсмъртието ще е контролиран процес както винаги с епична битка.
1
0
Иван
Иван
29.03.2014 18:49
Ще има още много много да почакаме. Както всеки футуролог за по-сигурно си пуска прогнозите, когато самия той вече ще е умрял и никого да му пука дали е познал или не.
1
0
ученикът
ученикът
12.11.2013 15:43
преди да му бъде дадено на човечеството подобен дар , макар и изкуствен придобит , малцина ще си го позволят , бедните няма да могат естествено , след още малко време преди да се загуби борбата и ние обикновените ще използваме , но преди това драги ми смехурковци , ще се случат определени неща , след който ще ни е все тая дали ще сме безсмъртни или не , по един или друг начин без да навлизам в подробности , ние сме , или поне малка част - тези които знаят как да го използват , има време
1
0
Петя Димова
Петя Димова
13.10.2013 08:54
Дано.
0
0
ваня
ваня
10.05.2013 08:58
Както става по филмите роботи въстават срещу човешката раса май това ще се случи наистина.
2
0
Гочев
Гочев
26.07.2012 10:49
Със сигурност ще бъдем безсмъртни, киборги или каквото и да е там и ще живеем на Марс или на Сириус.
0
0
Валерия
Валерия
13.03.2012 10:00
То тези неща очевидно ще се появят (рано или късно). Ваш избор е дали ще ги приемете. Аз, със сигурност, поне половината няма да ги приема! Ваш е изборът.
2
0
Terran
Terran
10.01.2012 22:58
Не, няма да стане толкова пренаселено, защото ще заживеем и на други планети. След 100-тина години вече ще има жители на Марс. А това за киборгите - нямам нищо против, стига да съм с биологичния си интелект. Всеки с мнението и предпочитанията си.
0
2