sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво ни говорят цветовете

Какво ни говорят цветовете

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k967
Какво ни говорят цветовете

Повечето хора имат цвят, който предпочитат по някаква причина. Цветовете на безмълвния си език ни говорят и ако знаем какво означават любимите ни цветове и тези на нашата половинка, ще имаме полза в личния си живот.

Червеният цвят е цвета на страстта, гнева и високото кръвно налягане. Той показва превес на вродените човешки инстинкти, такива като похот и ярост. Хората, които го предпочитат без да се замислят следват желанията си и обичат да получават всичко на момента.

Оранжевото не е от най-леките цветове. Този цвят е предпочитан от малко хора. Много чувствен е защото е смегчен вариант на червеното. Асоциира се с емоционални реакции и вътрешен магнетизъм. Оранжевият цвят е много близък до златото, което е свързано с успеха и богатството. Тези, които го предпочитат са способни на искрени чувства и са интуитивно настроени за успех.

Жълтият цвят е цвета на слънцето, жизнената сила, властта, егото и далеч не е признак за романтична натура. Ако това е любимият ви цвят трябва да следите речта си за количеството на употребяваното „аз”, защото рискувате да ви приемат като много егоцентричен човек.

Цветът на любовта е зеления. Не е съвпадение, че и парите са в същия цвят. Цвят на изобилието в живота – листата, тревата, растенията – всичко свързано с продължаването на живота и благополучието. Зеленото се свързва с чистата любов, а не със страстните връзки. Любителите на този цвят са с горещи сърца, а страстта им е скрита дълбоко под тяхната чест и достойнство, интересуват се повече от общото благополучие, отколкото от своето.

Цветът на ясността, обаянието и общуването е синия цвят. Независимо от нюанса, любителите му подсъзнателно изпращат сигнали „харесва ми да ме разбират” на околните, но в състояние на стрес сигналите са противоречиви. Ако това е вашият цвят, то вие винаги имате какво да кажете, защото красивото изразяване на мислите ви е вашия коз.

Лилавото е символ на илюзията, въображението и фантазията. Той съчетава в себе си притеснителност, романтика, флирт. В зависимост от настроението си хората, които са негови любители могат да са творчески романтици или съвсем противоположно настроени.

Бялото е светлина, съчетание на всички цветове. Символизира чистотата и духовността, както и простотата. Хората, чийто любим цвят е този, са педантични по отношение на чистотата и реда.

Черният цвят също е съчетание на всички цветове, но представлява нещо неизвестно, тайно. В съвременната култура се асоциира с „тъмната страна” и със злото. Който харесва този цвят по природа предпочита да задържа всичко в себе си, вместо да го извади на показ. Такива хора са доста „костеливи орехи”.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария Боева
Мария Боева
29.05.2013 11:45
да бе ,това хич не е вярно
0
2