Проклятието на Чингис Хан погубило звезда на руското кино

Проклятието на Чингис Хан погубило звезда на руското кино

Нелепата смърт на младия руски актьор Срегей Бордов-младши в Северна Осетия е резултата от събудено проклятие на Чингис хан, твърди руският шаман Валентин Хагдаев пред изданието Твой день.

Причината младият мъж да загине при мистериозни обстоятелства е замисълът на баща му, режисьорът Сергей Бодров-старши, да прави филм за Чингис Хан. Синът му загива през 2002 година, затрупан под лавина, въпреки че е бил печен планинар.

Бащата дори бил решил премиерата на филма да е на 20 септември. Но в същия ден смъртта отнесла единствения му син.

"Духът на Чингис хан още е жив. Той си отмъщава на всеки, който без необходимата почтителност подходи към неговата кървата природа. Двамата с бащата щяхме да поискаме благословията на владетеля за филма, сега Сергей-младши щеше да е жив", категоричен е шаманът.

Процедурата отнемала един час. В нея контактьорът между света на живите и духовете слагал на чиста маса паници с вода, хляб и вино. Това било знак, че тези, които безпокоят хана, приемат той да им е господар.

Хогдаев допълва, че занимаването с такава силна личност като Чингис Хан изисква повишено внимание. Кинаджията Бодров-старши явно е решил да представи своя версия за живота му. Тя обаче не е допаднала на все още бродещия му по земята дух.

Чингис Хан е монголски държавник, основал Монголската империя, най-голямата държава в човешката история. Той изгражда силна армия и използва блестяща организация и тактика, превръщайки се в един от най-успешните военачалници в историята.

Докато в по-голямата част от света Чингис Хан е описван като кръвожаден завоевател, в Монголия той е смятан за национален герой и е наричан баща на монголската нация. Той обединява монголите и сродните им племена от Централна Азия, съдавайки нова обща идентичност, преодоляла племенната разпокъсаност.

Чингис Хан е изключителен военен гений, обгърнат от мрачна и злокобна слава. Често е представян като психопат, убил собствения си брат още като момче, наредил смъртта на най-добрия си приятел. След битката в Туркменистан армията му оставя повече от милион мъртви вражески воини, за които били необходими 13 дни, за да бъдат преброени.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Лина
Лина
09.11.2010 08:56
Не се подигравай, че следващата статия да не е, че убива и форумци. Това беше майтап, мисля, че тези работи са врели-некипели. На кой колкото му е писано, Чингиз Хан няма думата там(надявам се).
1
0
щ
щ
07.11.2010 13:09
Не стига, че избил милиони вражески бойци, ами и избива и актьори.
1
0