sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Проблемите се решават едва на сутринта

Проблемите се решават едва на сутринта

Усмихвка

Често ни се случва проблемите да ни затрупват като лавина. Повечето хора решават да се концентрират върху определен проблем и неуморно търсят начини за решаването му.

Но има и такива, които спокойно си живеят и проблемите им се разрешават сякаш с вълшебна пръчица. Както твърдят специалистите, в действителност най-успешния начин за решаване на проблеми е да ги отложим за следващия ден.

Изследванията са показали, че ако се концентрираме върху нещо друго или отложим проблема за утре, ще подпомогнем нашия мозък да намери най-доброто решение.

Многото проведени експерименти са довели специалистите до изводи, че хората, съзнателно борещи се със сериозните проблеми, най често достигат до по-неправилни техни решения, отколкото тези, които оставят на подсъзнанието си да свърши цялата работа.

Подсъзнанието има нужда от време, за да обработи информацията, да определи ползите и да разработи стратегия за действие. Забавянето е положително и за тези, които се опитват да решат големи финансови въпроси.

Нещастно Момиче

Психолозите съветват: забравете за проблема за малко и резултатите ще са много по-добри, особено ако въпросът е наистина важен.

Опитите показват, че дори няколко минути са определящи за по-добро решение, а какво остава за цяла нощ? Старата поговорка Утрото е по-мъдро от вечерта доказва, че още нашите баби и дядовци интуитивно са стигнали до изводите, които сега учените потвърждават чрез редица експерименти.

В момента, в който се успокоим от трескавото търсене на решение, подсъзнанието ще открие най-подходящия начин за разрешаване на проблема.

Затова не трябва да се учудвате, ако си легнете с неясни мисли в главата относно взимането на определено решение, а след това се събудите и се окаже, че знаете какво точно да направите, за да се справите с възникналата трудна ситуация.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати