sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Проблемите се решават едва на сутринта

Проблемите се решават едва на сутринта

Нина НордНина Норд
Джедай
788547
Усмихвка
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Често ни се случва проблемите да ни затрупват като лавина. Повечето хора решават да се концентрират върху определен проблем и неуморно търсят начини за решаването му.

Но има и такива, които спокойно си живеят и проблемите им се разрешават сякаш с вълшебна пръчица. Както твърдят специалистите, в действителност най-успешния начин за решаване на проблеми е да ги отложим за следващия ден.

Изследванията са показали, че ако се концентрираме върху нещо друго или отложим проблема за утре, ще подпомогнем нашия мозък да намери най-доброто решение.

Многото проведени експерименти са довели специалистите до изводи, че хората, съзнателно борещи се със сериозните проблеми, най често достигат до по-неправилни техни решения, отколкото тези, които оставят на подсъзнанието си да свърши цялата работа.

Подсъзнанието има нужда от време, за да обработи информацията, да определи ползите и да разработи стратегия за действие. Забавянето е положително и за тези, които се опитват да решат големи финансови въпроси.

Нещастно Момиче

Психолозите съветват: забравете за проблема за малко и резултатите ще са много по-добри, особено ако въпросът е наистина важен.

Опитите показват, че дори няколко минути са определящи за по-добро решение, а какво остава за цяла нощ? Старата поговорка Утрото е по-мъдро от вечерта доказва, че още нашите баби и дядовци интуитивно са стигнали до изводите, които сега учените потвърждават чрез редица експерименти.

В момента, в който се успокоим от трескавото търсене на решение, подсъзнанието ще открие най-подходящия начин за разрешаване на проблема.

Затова не трябва да се учудвате, ако си легнете с неясни мисли в главата относно взимането на определено решение, а след това се събудите и се окаже, че знаете какво точно да направите, за да се справите с възникналата трудна ситуация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
43
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати