Руснак предсказал с подробности втората световна

Руснак предсказал с подробности втората световна

Руският Нострадамус ­това е вероятно най-точното определение за способностите на московчанина Лев Федотов. В случая комплиментът е за руснака, а не за прочутия французин, защото и двамата имали дарбата да правят в състояние на мистичен транс поразително точни предсказания. За разлика от двусмислените и трудни за тълкуване центурии на Нострадамус обаче, загиналият едва на 18 години Лев Федотов предсказва бъдещето в прав текст и със смайваща точност.

Гадателските способности на Федотов са известни от години в Русия. Те обаче станаха едва напоследък обект на сериозни изследвания, тъй като в Съветския съюз едва ли щеше да се намери учен, който да се захване с изследването на неговите свръхестествени способности.

Лев Федотов пада на фронта край Тула на 25 юни 1943 г.. 17 дни преди Германия да нападне СССР обаче, той описва в дневника си как и кога точно ще избухне войната, с какви темпове ще напредват немските армии, къде те ще бъдат спрени и кога ще настъпи обратът във Втората световна война. Нещо повече ­ още неуспелият да завърши гимназия младеж предсказва блокадата на Ленинград, краха на немците пред Москва, точното разположение на фронтовете от Черно до Северно море, заговора на германските генерали срещу Хитлер, влизането на САЩ във войната, Студената война и дори космическия триумф на американците през 1969 г.

Подобно на Нострадамус, и младият московчанин е писал дневника си в състояние на транс, явно без да осмисля това, което изрежда върху белия лист. На 22 юни 1944 г. неговата леля му съобщава по телефона за избухването на войната. В отговор на смайващата вест Федотов възкликва: "Война? Не може да бъде! " Учедването му е странно, след като е известно, че няколко седмици по-рано той описва с дребен почерк в няколко тетрадки всичките страхотии, които предстои да се случат.

Объркване или не факт е, че предсказанията на Федотов са наистина поразително точни. На 5 юни 1941 г. той записва следното в дневника си: "Въпреки че в момента Германия не е в състояние на война с нас и имаме дружески отношения, аз съм твърдо убеден, че това е само привидно... Когато през май германците влязоха във Финландия аз окончателно се убедих, че те се готвят за скрито нападение срещу нас не само от територията на бившата Полша, но и от страна на Румъния, България и Финландия. Аз мисля, че войната ще започне или във втората половина на този месец, или в началото на юли, но не по-късно. Ясно е, че германците ще се стремят да приключат войната преди настъпването на зимата... Фашистите вероятно ще ни нападнат внезапно, без да ни обявяват война... Ако трябва да опиша всичко откровено, то ще кажа, че немците разполагат с мощна и разработвана години наред военна машина, която ще постигне териториални успехи по време на първата половина от войната. Затова беше добре, че ние навреме направихме териториални придобивки в Прибалтика, Източна Полша и Бесарабия. Ако не бяха тези "предпазни платформи" още в първата фаза на войната, фронтът щеше да стигне непосредствено да Одеса, Минск, Псков и Ленинград... Колкото и да ми е тежко да пиша това, мисля, че ние ще оставим на немците градове като Житомир, Виница, Витебск, Псков, Гомел... Очевидно ще изгубим и Минск. Киев също ще падне, макар и трудно, в ръцете на немците. Ако бъдем принудени да предадем Одеса, то с огромно съжаление ще предадем, но много по-късно и Киев... Немците ще обкръжат и Ленинград, но няма да влязат в него. Ще стигнат до Москва, но няма да я превземат, тъй като няма да им стигнат силите, а и няма да могат да я обкръжат преди настъпването на зимата. През зимата Москва ще бъде за тях просто гроб! "

Какъв е Федотов ­ пророк или гениален анализатор? Дали пък младият московчанин не е разполагал с уникалната дарба да намира и сглобява в морето от истинна и лъжлива информация и най-малките късчета правдиви факти и да прави на базата на техния анализ верни прогнози? Донякъде на тези въпроси отговаря самият Федотов. "Аз не бих искал да ставам пророк.

Както пише московчанинът в дневника си, Минск пада още през лятото на 1941 г. в ръцете на германците.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Запознат
Запознат
13.10.2011 07:47
Хубаво, има такива хора, убеден съм, ама като пишете, съветвайте се с историята. Датите на нападението над Съветския съюз и на избухването на войната са абсолютно погрешни, как ще е избухнала 1944 г, като приключва 1945?
0
0
ilhan
ilhan
03.08.2011 23:16
Ех ех, вие още не сте дорасли да говорите за пророци, а камо ли да разберете нещо. Вие знаете ли какво означава да си пророк? Пророк е божи човек изпратен на земята да разнася словото божие и неговото писание.
0
0
эсд
эсд
14.02.2011 16:48
Всеки е пророк, всеки притежава способността да анализира настоящата ситуация и да прави успешни предугаждания. Все ми се струва, че нацистите са усещали форма на съвест и са искали да загубят войната, или са желаели третият райх по-бързо. И Борис, и войника са притежавали достатъчно информация. Интересно е, че Нострадамус не е имал информация за събития от далечното бъдещето. Но Нострадамус не е предсказал нищо, който е учил френски знае това.
0
0
Монархист
Монархист
31.10.2010 21:59
Интересно. Подобни разсъждения има и в дневника и мемоарите на цар Борис III, но за него не говориме като за пророк.
1
0