Кристален череп цери безплодие

Кристален череп цери безплодие

Кристалните човешки черепи са били открити в Централна Америка и Тибет. Те са 13 на брой, съхраняват се в музеи и частни колекции в Лондон, Париж и Ню Йорк и са точни копия на човешките.

Според някои експерти кристалните човешки черепи са изработени преди хилядолетия.

Най-красивият и най-известният от тях е черепът от Лубаантум. Той е намерен през 1927 година в тогавашната централно-американска държава Британски Хондурас, сега Белийз.

Кристалният череп е съхраняван в продължение на десетилетия от семейството на откривателката си - англичанката Ан Мигъл-Хеджис, дъщеря на световноизвестния археолог Филип Мичъл. Той ръководи разкопки на мястото, където някога се е намирал древният град на маите Лубаантум.

Докато му помага, Ан изравя полиран череп със загадъчно проблясващи очни ями, чиято долна челюст липсва. Въпросната челюст е намерена след три месеца на същото място.

Кристален череп цери безплодие

Антрополози установяват, че челюстта не е била прикрепена към черепа. С него са я свързвали особени шарнири.

Американският реставратор Франк Дорланд изследва детайлно черепа на Лубаантум и забелязва, че когато лицевата му част "гледа" към огън, от очните дъна припламват зловещи светлинки. Доказано е, че находката притегава сила, помагаща на бездетни жени да забременяват. Други кристални черепи пък предизвикват депресия.

Специалистите отдавна опитват да разбулят тайната на тези кристални черепи. Откъде са се взели? Кой ги е направил и с каква цел? Отговор на тези въпроси досега обаче няма, съобщава вестник "Телеграф".

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
08.03.2015 16:52
Да, Дидо е прав. Черепите са изследвани и гледани с микроскоп. Хората не знаят как са направени, тъй като са полирани толкова добре, че са твърде изящни и гладки дори за съвремието ни. Естествено, знаем че се правят кристални черепи, дори има колекционери. Но тези 13 кристални черепа са нещо различно.
0
0
Дидо
Дидо
24.04.2011 18:01
Би ли ни обяснил как точно е направен черепа ? Като имаш в предвид структурата и растежа на кристала. Щото аз все още не намирам технология, която да го прави в днешно време.
1
0
Ivo
Ivo
05.11.2010 02:11
Това са глупости тези черепи наистина присъстват в няколко рилигии, но всъщност са фалшификати направени през 18-19 век. Ето и няколко примера: черепа на Уриста и Лондонския череп.

Има един докоментален филм на National Geografic за черепа на Уриста и за още няколко други.

Тази статия е с недостоверна информация, всички загадки около черепите са разкрити.
0
2