Господ не е създател на Вселената

Господ не е създател на Вселената

Законите на физиката, а не Господ, са създали Вселената, твърди известният британски физик Стивън Хокинг.

"Тъй като съществуват закони на физиката, като този за гравитацията, Вселената може да се създаде от нищото. Спонтанното сътворение е причината да има нещо друго, освен нищото", смята Хокинг. Това е теорията на учения от най-новия му труд "Великият дизайн", откъси от който публикува британският вестник "Таймс".

Самият Хокинг в миналото допускаше намесата на Господ при сътворението на света при така наречения Голям взрив. Сега обаче е на друго мнение. Съавторът му при написването на книгата, американският физик Леонард Млодинов – също.

Двамата пишат, че серия от нови теории за сътворението на света и Вселената, е направила намесата на Бог в излишна.

Хокинг (68 г.) е прикован към инвалидна количка. Става известен през 1988 г. с книгата си "Кратка история на времето", в която не изключва намесата на Бог при създаването на Вселената.

От 1974 г. физикът работи върху теория, която да съчетае двата крайъгълни камъка на съвременната физика - теорията на относителността на Айнщайн, която покрива гравитацията, планетарните феномени, и квантовата теория, която описва света на субатомно ниво.

"Ако открием цялостна теория, това ще е окончателен триумф на човешкия разум, ще узнаем как е мислил Бог", бе написал Хокинг през 1998 година.

Сега обаче ученият се дистанцира от намесата на Господ. Както и от теорията на Исак Нютон, че Вселената не може да възникне от хаоса, а е необходима намесата на висши сили.

По-рано тази година Стивън Хокинг заяви, че единственият шанс за оцеляване на човечеството е колонизирането на Космоса, тъй като се изчерпват ресурсите на Земята. Физикът също предупреди хората, че трябва да избягват контакти с извънземни, тъй като те ще са далед по-развити от нашата цивилизация и последствията ще бъдат унищожителни.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
Годемир Трендафилов
истината хаха това е матрица всичко е така за да е така замислете в галактиката има толкова колони от все виши те са стигнали до едно ниво което няма какво повече да измислят оставя само едно от каде тръгва всичко това естествено всичко е матрица в матрицата няма начало няма краи като 0 всичко е измислица точно за да разберат от каде идва тва матрицата е самия ни живот известни личности като Еминем Тупак кении лест и още много те не крият извенземните те крият това че ако хората разберат че това не е рялност ще стане хаус ... всички мислите неща и се опитвате да мислите ралнистчно или статично хаха всичко е измислен комплекс всичко от самото раждане до умиране ... трагично но факт един ден този свят ще е мои и ще променя масово хода на събитиятата не забравяите светът не контролира теб ти контролираш всичко минах през места кадето 1 % от 8 милярда биха издържали или изобщо да направят нещо това е матрица тя иска точно това всичко е нагласено и даже се замислете дали изобщо има космос ако това всичко само някой хора могат да го видят хаха путин тръмп всички знаят истината просто правят светът ни сложен за да не се замислиш замислисе защо това всичко се случва от защо защото ние сме опитни мишлета the strongest be strongest eminem in my side cuz ama drama satter going in armagedon fck you matrix
0
0
Виракоча
Виракоча
22.02.2015 21:31
Ако светнем в тъмната материя бихне видели че душите на такива като Бай ти Хокинг въртят огромната манивела на вселената, за да се движат планетите и звездите. Няма как да стане от инвалидния си стол, такива като него произвеждат електричество за нашите тела от магнитните полета между Земята и Слънцето.
0
0
грам мозък ама навреме
грам мозък ама навреме
13.02.2015 20:32
Законите, които са създали вселената са част от вселената и според г-н Хокинг са се самосъздали.
Много по лесно е Бог да ги е написал при сътворението от колкото да приемем случайността раждаща някакви закони, които се самосътворяват от нищото.Пълно безумие е това.
3
0
BehindmySmile8
BehindmySmile8
22.05.2014 08:23
Абе този Хокинг сигурно е бил при създаването на Земята та да знае!Може би си мисли,че той я е създал!Кви са тея глупости?Аз вярвам,че само един човек е създал земята и това е Господ!
5
3
Кети
Кети
13.05.2014 15:23
Този Хокинг, обаче не може да обясни как е възможно от нищо да стане нещо, без създател. Ми дай тогава и аз ей така от нищо да ми се създаде една кола или компютър. Колко смешно. Ами душата на човека, за която дори физиката е доказала, че я има, има науки, който я изучават - психология например, тогава как да я няма. Тя е най-голямото доказателство за съществуването на Бог, а и още нещо, ако теорията за взрива бе вярна, то нямаше да цари такава хармония във вселената. И пак как в възможно от нищо да стане нещо, без създател? Ако някой ми посочи едно нещо, което се е създало само, ами браво ще му кажа, за въображението, което има. Жалко, че повечето хора вярват на глупости в днешно време. Но едно е неоспоримо, всеки умира и след смъртта си всеки сам за себе си ще се увери, че науката е една лъжа. Точно от това е искал и да ни предпази Бог.
А и още нещо, факт е едно, че Библията е хиляди пъти по-разпространена от физичните глупости. С извинение, но 98% от света са запознати със съдържанието на Библията, а да не говорим колко опити са правени тя да бъде изгорена.
8
0
bambie
bambie
03.04.2014 17:20
Какъв господ ви гони!? Оставяте се да ви манипулират и да ви казват как да живеете... Тъжно
0
6
Monny Monsterr
Monny Monsterr
27.02.2014 00:35
Нито аз, нито някой друг може да каже от какво е произлязла Вселената и кой/какво е нейният първоизточник. Всичко е много относително. А дали Господ я е създал или тя сама се е създала.. засега отговор на този въпрос няма. И недейте да казвате, кое е вярно и кое не, тук нищо не е гарантирано. Всеки има собствено мнение по въпроса. Нищо не пречи да го изразите, но не го налагайте. Всеки има право да вярва в каквото си поиска, било то в Бог, било то в науката. Няма точно твърдение за създаването на Вселената, не е нужно да се правите на умни и многознаещи.
4
3
красимир денев
красимир денев
16.03.2014 01:27
мони обади ми се на 0893908805! Слава на Сатаната!
1
5
74783
74783
03.01.2014 11:58
Логиката на Хокин е че преди да се появи вселената е нямало нищо, тоест няма как да има намеса свише. Проблема при него е че той обяснява нещата със законите на физиката, но ако приложим същата логика, то няма как да са съществували законите на физиката преди вселената. Защото те са се получили след нейното създаване, не е съществувало времето,гравитацията,пространството, материята, нито химичните елементи, електо-магнитни-радио-микро и каквито още там вълни се сетите. Тоест нямало е нито физика, нито химия, математика и всичко останало, което днес обяснява съществуването ни и моделте и законите по които съществува вселената. От нищо нещо няма. все от някъде е дошло нещо. Създател има.
15
0