Вярата в свръхестественото - най-масова в Германия

Вярата в свръхестественото - най-масова в Германия

Във времето на високоразвитата модерна цивилизация все повече хора от разни социални слоеве - от най-образованите до неграмотните, от най-влиятелните до онеправданите, в най-развитите страни вярват в свръхестественото.

До този фрапиращо заключение достигнали германски уччени, които провели широкообхватно социологично проучване за мястото на свръхествените и парапсихологичните практики в тази страна.

Вярата в свръхестественото - най-масова в Германия

Резултатите се оказали шокиращи. Особено впечатлително е, че много германци и германки разказвали за собствени езотерични преживявания, за собствени свръхестествени качества.

Оказало се, че вконтакт с мъртви са били 38 процента от анкетираните, а 13 процента от тях били убедени в собствените си магически сили. Един на всеки 20 души бил способен, според собствените си представи, на телепатия.

Според проучването повече от един милион души се лекували при различни биоенергийни лечители и екстрасенси. Друго интересно разкритие било, че младите били много податливи на окултизъм. Две трети от германските ученици били в контакт с магически сеанси, лозоходство, предсказване на бъдещето с карти и др.

Изненадваща била подчертаната тенденция към силно нарастване броя на момчетата и момичетата, които са убедени в силата и възможностите на окултното, езотеричното и парапсихологията.

Повече от две трети от анкетираните са заявили категорично, че намират полезни и смислени далекоизточните техники на медитиране, а 36 процента били на мнение, че подобни практики и техники са направо привлекателни. Над 60 процента се оказали тези, които твърдо вярват, че земното излъчване смущава съня им и, че магнитните бури вляят съществено върху здравето и психиката им.

Всеки втори участник в това широкомащабно изследване вярвал в извънземни, а всеки трети - в НЛО от други планети. Много са онези, които били убедени, че бъдещето може да се предсказва, а един на пет души е на мнение, че може да се влезе в контакт с отвъдното. Цели над 50 процента вярвали в магии и вещици, в странни сили и енергии.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ganet
ganet
24.10.2011 17:18
"Животът е само един миг между две вечности." Платон
0
0