sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Физик предрича колонизиране на Космоса

Физик предрича колонизиране на Космоса

Физик предрича колонизиране на Космоса
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Един от водещите теоретици на съвременната физика, британския професор Стивън Хокинг, предрече, че през следващите 200 години човечеството ще колонизира Космоса. Ако човешката раса не се премести на други планети, е заплашена да изчезне, предупреди ученият чрез вестник "Дейли експрес".

"Човечеството е изложено на голяма опасност и ако иска да оцелее, неговото бъдеще е в Космоса. Но аз съм оптимист. Ако можем да избегнем бедствията през следващите 200 години и започнем да се разпространяваме в Космоса, човешкият вид ще бъде в безопасност", заяви Хокинг.

Според него заплахите за съществуването на човешката раса, като например Карибската криза от 1963 г., ще се увеличат в бъдещето и мерките за предотвратяването им трябва да бъдат взети още сега. Професорът неведнъж е предупреждавал, че увеличаването на населението на Земята, което в един бъдещ момент ще доведе до изчерпване ресурсите на планетата, прави живота особено опасен.

Хокинг смята, че единственият начин хората да се възползват от прогреса, направен през последния век, е да обърнат поглед към останалата част от галактиката.

"Затова аз подкрепям с две ръце пилотираните космически полети", казва още Хокинг.

Преди няколко месеца физикът отправи предупреждение за възможните опасности от космическите приключения на човечеството.

Ученият предполага, че някои от извънземните форми на живот из Вселена, които според него съществуват с абсолютна сигурност, могат да са по-интелигентни и да представляват заплаха за човечеството.

Геният също смята, че е възможно пътуване във времето, но само напред. Хогинт е на мнение, че пътешествията назад са нереални и оспорва теорията, според която съществуват дупки във времето, чрез които може да се върнем в миналото. Физикът твърди, че тя противоречи на основите на науката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Зиг-Заг
Зиг-Заг
26.05.2012 10:02
диди'' ти като желаеш човечеството да загине като си седи на една планета която става все по скапана аз бих желал то да колонизира поне още една или две системи за да се спаси защото според мен то си е извоювало това право ....

а на по долния коментар... ще можем да се махнем от Земята ако изхвърлим смешния реактивен двигател и сложим поне плазмен или ако дотогава открием как работи хипердрайва още по добре ...:)
0
1
Йордан
Йордан
01.09.2011 13:52
Възможно е, ще стане реалност както е казал физика и без това технологиите се развиват с такава скорост, че нищо чудно да се направи това осъществимо.
2
0
диди
диди
25.07.2011 10:31
Ваньо пита как да отиде на друга планета. Вземи си една торба с храна и гащи. Качи се на една совалка на НСА и хайде, Космос чакай Ваньо. Той идва да живее в Космоса. Миришат ни краката за там момчето ни. Не ни стигат силиците и разума, а и още куп други неща, за да се изнесем на някоя планета. Не че това не може да стане един ден, но трябва много добре да пораснем, за да ставаме за галактиката. Досега сме на земята и какво направихме с нея ? Докарахме толкова беди. Земетръси, цунамита, торнада, ако недай си Боже ни изтърват във Вселената скоро ще я пробием и всичко ще свърши. Ние сме неразумни и по-добре да си седим на дрисливите задници, за да не умирисваме освен земята и галактиката. Поне нея да оставим на спокойствие, чиста и неосквернена. Щтото ние до каквото се допрем го разрушаваме и го разваляме.
1
1
ваньо
ваньо
02.02.2011 19:03
Как ще отидем на друга планета ?
0
1