sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Черни огледала поглъщат хора

Черни огледала поглъщат хора

Черни огледала поглъщат хора
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Магьосническо огледало всмукало френска благородничка в средата на миналия век. За мистериозния случай разказва вестник "Телеграф".

В началото на септември 1943 година във вилата на маркиз Дьо Форнароли край Париж бил огранизиран прием в чест на рождения ден на домакина.

Събрали се десетки гости, забавлявал ги оркестър, а сервитьори в златисти ливреи разнасяли отбрани лакомства. Такава веселба в окупираната от фашистите Франция би била немислима, освен ако не си важна клечка, близка с германците. Именно такъв бил маркиз Дьо Форнароли, а празненството било уважено от висши офицери от Гестапо и Вермахта.

Черни огледала поглъщат хора

Купонът бил в разгара си, но съпругата на рожденика липсвала. Дьо Форнароли я търсел къде ли не, но не я намерил. Прислугата обяснила, че маркизата влязла в стаята си по някое време, след което никой не я бил виждал.

Гестаповци правят щателен обиск на вилата. И докладват следното: маркизата седяла пред огледалото в покоите си и оправяла прическата и макияжа си. На тоалетката пред огледалото оставила четката за разчесване на коса, червило и пудра.

Перлената й огърлица била под преобърната табуретка, на коята седяла благородничката. Огледът показал, че в стаята се е случило нещо, което силно е изплашило жената. Тя скочила, бутнала столчето и изпуснала колието.

След едномесечно безплодно търсене и анализиране на обстоятелствата, при които изчезва маркизата, щандартенфюрер Вилхелм Фукс заявява на маркиз Дьо Форнароли, че се досеща какво се е случило.

"Свързах се с мои познати, които членуват в ордена "Владетелите на черния камък". Според тях огледалото, в което се е любувала на своя лик вашата жена, е виновно за изчезването й. То е произведено през 1743 година от франзуцина Луи Арпо, който е участвал в тайни общества, занимаваши се с черна магия".

През годините огледалото било собственост на различни хора. През втората половина на ХVІІІ век било притежание на парижкия банкер Киракос Гандзакелян. На 30 септември 1769 година той се качва в кальската си, за да отиде на рождения ден на сестра си в градчето Ньой сюр Сен, но по пътя мистериозно изчезва.

Каретата била открита в малка горичка, но в нея било останало само зловещото огледало. Банкерът го бил подготвил за подарък на рожденичката.

"Повече едва ли ще видите съпруга си. Тя е всмукана от огледалото, придобило магически свойства благодарение на странните занимания на създателя си и не е единствената негова жертва", съобщил щандартенфюрерът на маркиза.

Вилхелм Фукс обяснил също, че до тогава огледалото вече записало 23 жертви. До края на 2009 година те обаче са набъбнали на 47 души.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Потребител#205395
Мда... доста си гледал/а Supernatural.
1
0
една
една
14.10.2014 02:32
И на мен ми е интересно къде е огледалото към днешна дата? :) Забавна статия.
1
0
обяснение
обяснение
05.07.2013 12:53
Общо взето принципа на действие на това огледало (а такива огледала има много) е следния. Кристалът в огледалото събира светлината под определен ъгъл. Това води до тотална паралелизация на квантите, съчетана със субатомно неутрино, антиматерията се задвижва, Мики Маус пръдва и накрая изгорелите газове поглъщат жертвата. Това е.
9
2
Кристиян
Кристиян
29.12.2012 01:10
Само ще кажа две думи (КВАНТОВА ФИЗИКА )....които се запознае поне бегло с нея ще си даде и магично,но и логично обяснение за феномена (Паралелизация)-мои термин при някои мои изследвания го използвам ....:)
2
0
M
M
24.11.2011 19:06
Нищо чудно напълно е възможно!Има и други такива случаи.
3
0
?
?
11.08.2011 01:40
Вие на колко години сте ? Децата в детската градина знаят, че няма такива работи. Вие все още се надявате да се ожените за някоя русалка след като обезглавите дракона ?
1
3
radina3025
radina3025
22.05.2011 22:53
Не могат да го счупят 7 години нещастие. Ако е джобно огледало 78 за такова голямо пък и черната магия ще излезе, хората са суеверни.
1
1
катя
катя
05.05.2011 21:34
Много странно, а защо и до днес няма такива огледала ?
1
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
05.06.2015 23:18
Има много подобни огледала, просто не знаеш за тях.
2
0