Близначки умират по едни и също време

Близначки умират по едни и също време

Близнаците са два вида: еднояйчни и двуяйчни. Двуяйчните са родени вследствие едновременното оплождане на две яйцеклетки. А еднояйчните - вследствие делението на една оплодена яйцеклетка.

Двуяйчните близнаци могат да бъдат от различен пол. Докато еднояйчните винаги са от еднакъв пол и имат еднакъв генотип, поради което приликата помежду им е изключителна. Отпечатъците от пръстите им обаче са различни.

Телепатията между близнаците и от двата вида е често срещана. Те решават в един момент да се чуят по телефона, например. Най-задагъчна обаче е способността им да изпитват болка или отчаяние по едно и също време.

През юли 1948 година Алис Лам седи в дома си в Спрингфийлд, Илинойс. Изведнъж силен невидим удар в лявата страна на тялото й я изхвърля от стола й.

Ударът е придружен със силна и остра болка, последван е от шок. Точно в същия миг на 110 километра от Алис, еднояйчната й близначка Даян е отхвърлена в другия край на вагона. Влакът, в който тя пътува, дерайлира.

Даян е с две счупени ребра и тежко сътресение на мозъка. В продължение на няколко дни Алис се оплаква от силни болки. Когато й правят рентгенова снимка, тя показва две счупени ребра. Още по-странното е, че те са на същото място, на което са счупените ребра и на Даян.

Друг подобен случай е отразен от австралийското списание "Истина". На път за болницата след автомобилна катастрофа умира близначката Пег. При удара воланът на автомобила й я пронизва в гръдния кош.

В момента на инцидента нейната близначка Хелън се събужда с писъци в дома си. Родителите й викат линейка, тъй като тя се оплаква от силни болки в гързите. На път за болницата Хелън също умира.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Соня
Соня
05.08.2015 09:30
Няма нищо вярно в това!Не плашете хората с измислиците си!Първо направете проучване,преди да драскате тук за такива жизнено важни неща!
0
0
снежа
снежа
04.02.2014 12:28
Снежана 15 март 20013 сестра ми почина аз се чувствам много зле .. но не умрях Кому е нужно и аз да умра ако сме искренни много боли Не съм си мислила че толкова ще боли Но пак ви казвам ако е друг член от семейството мисля си че пак ще боли Бяхме като 2 капки вода нали ви писах но по характер като слънцето и луната и то от обратната и страна Не мисля че сега и аз трябва да умра аз съм с друга мисия на тази земя нямам нищо общо с неината Не мисля че има такава закономерност или всчко по скоро е съвпадение Ще ви пиша и догодина амин....
2
0
Методиста
Методиста
06.12.2013 22:02
Пълни глупости вярвайте в илюзии
3
2
аз
аз
05.10.2013 09:28
Здравейте!
Моят дядо ( на баща ми - бащата) е имал две сестри , по-малки от него ,които са били еднояйчни близначки.
Но в онези времена медицината не е била толкова напреднала и за жалост и двете са починали.
Когато са били на седем години ,едната се разболяла и тъй като родителите й ( прабаба ми и прадядо ми)не знаели какво точно й има ,изпратили здравото дете , заедно с дядо ми ,при роднини.
Започнали ходеене по лекари и знахари ,но не открили какво точно й имало.
След месец тя починала.
Няколко дни след нея умира и другата сестра ,без видими здравословни влошавания.Остава само дядо ми.
Моля кажете ми на какво се дължи това?
Едната сестра се разболява и умира и другата здрава сестра и тя умира.
Незнам!
Ако знае причината ,моля нека я сподели!
1
1
Методиста
Методиста
06.12.2013 22:05
Просто съвпадение нищо друго
2
2
Питам
Питам
04.10.2013 21:26
Защо трябва близнаците да живеят със този страх?Пише за случаите,които знаете, но не пишете за много от случаите,когато едниния близнак е загивал,но другия е доживял до дълбока старост.

Снежа, винаги е така с близнаците, единия винаги завижда на другия.Не знам защо така се получава, но и аз наблюдавах същото в моя живот.Кофти е да ти завиждат и за нищото, което го нямаш.
2
1
анонимчетУ
анонимчетУ
12.11.2012 19:33
пишете на яуийт_гл на азбуката на клавиатурата - яуееш_жм може да Ви помогне, Снежа! повярвай ми!!!!
0
0
sneja
sneja
25.02.2012 08:51
Здравейте Аз съм близначка на 55 г С моята сестра сме еднояйични На пръв поглед си приличаме но по характер сме като слънцето и луната Аз съм работлива а тя иска само да е наготово и е изпълнена с завист Всичко в живота си го постигнах сама и апартамент си купих и коли 3 смених и две деца изучих с висше обраазование Всичко това с труд с много труд Съпруга ми не бе от най работливите и трябваше да го ръчкам и доста неща да изгладувам за да имаме и вила Не се оплаквам но на сестра ми всичко това и бе дадено от свекър и свекърва от съпруг и пак недоволна като видеше че аз имам нов автомобил се разболяваше от завист Стигало се е до там че не сум казвала с месеци за тези придобивки Като родих второто дете и се оказа син тя веднага реши да има второ Но се роди момиченце Нямате си на представа каква злоба Каквото и да стореха децата като си играеха все тои сина ми бе сторил белята Както и да е сега се пропи станала е тотален алкохолик На опитите ми да и помогна ми се присмя и не осъзнава какво и се случва Пълна деградация Делника и е с цигари и алкохол Съпруга и почина и търкалянето пшо наклонената плоскост е огромно Всеки ден се питам как стана това и извода ми е от злоба Не искам да сум лош пророк но скоро нещо ще се случи и какво според вас и аз трябва да умра Ми не е така Какво съм сторила за да е така Няма такива неща като предчуствия като че ли сме съвсем чужди хора Но ние сме съвсем различни отделни личности Доста се увлякох но ако има някои да ми разгадае това ще бъда доволна .с поздрави снежа
0
0