Слънчево цунами заплашва Земята

Слънчево цунами заплашва Земята

В най-скоро време до земната орбита ще достигне слънчево цунами, което е резултат от динамични преобразувателни процеси, които са факт под повърхността му.

Две мощни соларни експлозии, за които се смята, че са поставили начало на стихийната космическа буря, бяха засечени преди няколко дни от учени от НАСА.

Потоците от свръхзаредени газови частици ще пропътуват разстояние от 93 милиона мили през открития Космос и ще достигнат до магнитното поле на Земята, предупреждават американските учени.

Слънцето навлиза в състояние на по-високи нива на действие и на това се дължи неговата повишена активност. Именно те са предизвикали взривовете, които са насочили слънчевото цунами право в посока към нашата планета.

Сблъскът между космическия обект и магнитното поле на планетата ни няма да причини сериозни катаклизми, сигурни са в НАСА.

Според учените единствените неизбежни последствия може да настъпят в работата на сателите. Не е изключено да настъпи пълен срив в комуникационните системи.

Преди време учени дадоха своята прогноза, че след 2013 г., когато Слънцето навлезе с пълна сила във фазата си на повишена активност, планетата ни ще бъде застигната от безпрецедентни нива на магнитна енергия, породили се в резултат на космически взривове.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати