sanovnik.bg»Статии»Мистерии»И на смъртния си одър известните се шегуват

И на смъртния си одър известните се шегуват

Нина НордНина Норд
Джедай
788526
И на смъртния си одър известните се шегуват

„Нямам време да печеля нови врагове” – това, според предположенията на историците, са последните думи на великия философ Волтер. Той ги изрекъл, когато свещеникът го придумвал да се откаже от Сатаната преди смъртта му.

В продължение на много години Волтер критикувал църквата, но според някои слухове последните му думи били само молба към свещеника да го остави на мира.

„Имах смъртоносен дуел с моите... тапети. Един от нас изгуби и трябва да си тръгне завинаги.” Тези думи изрекъл прочутият писател Оскар Уайлд, като се обърнал към стените в стаята си във френски хотел, където си отишъл от живота завинаги.

Веднага след смъртта му неговите почитатели префасонирали стаята в британски стил, като смъкнали френските тапети, за да зарадват посмъртно любимия си писател.

„Една последна глътка, ако обичате”. Това казал секунди преди смъртта си Джак Даниел, създателят на едноименното уиски. Той починал от отравяне на кръвта вследствие на инфекция, породена от травма на пръста му.

Една сутрин той се ядосал и в яростта си изритал сейфа и си счупил пръста на крака. Може би затова един от рекламните слогани преди години гласял: „Не ходете на работа рано сутрин”.

„А сега давам думата на нашия спонсор...” – това изрекъл преди смъртта си Чарлз Гусмън, основател на първите радио шоу-програми в САЩ. Той починал по време на ефир, докато давал възможност на един от хората, финансирали поредното шоу, да се изкаже.

„От това разстояние няма да уцелят и слон” – това казал генерал Джон Седжуик, за да въодушеви войниците си по време на гражданската война в САЩ.

Той всял само паника у тях, след като загинал секунда след изказването си от вражески изстрел. „Само ти ме разбираше, но сега ме разбра погрешно” – това е последното изказване на великия философ Георг Хегел.

Той се опитвал да създаде логическа система, която да обясни съществуването на всичко живо на Земята. Последните си думи той казал на любимия си ученик, който единствен е разбрал какво има предвид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати