Най-практичните изобретения, направени преди век

Най-практичните изобретения, направени преди век

В близко бъдеще хората ще могат да ходят на почивка не на море или на планина, а в Космоса. Новаторските технологии са били немислими преди век.

Точно преди сто години в средите на учените било изключително интересно, защото изобретателите проявили много голяма активност по всички възможни направления.

През 1910 г. много домове използвали електрически ток, а прахосмукачките и пералните станали общодостъпни. За съжаление те били прекалено скъпи за средностатистическите семейства.

През същата година милиони американски домове били включени в телефонна централа. В транспортния отрасъл първите години на двадесети век били окрилени от началото на епохата на дирижаблите, стартирайки с Zeppelin.

През 1908 г. Хенри Форд представя своя епохален автомобил Model T и прави този вид транспорт достъпен до широките маси. В Париж изобратателят Жорж Клод създава неоновите светлини и променя представите за външна реклама.

Най-практичните изобретения, направени преди век

По същото време са изобретени охладените газове, които довеждат до създаването на хладилниците и фризерите. Така с един удар учените ударили два заека.

Пластмасовите бутилки, ескалаторите, целофанът, чаените пакетчета и еднократните самобръсначки се отнасят към първото десетилетие на изминалия век.

По това време жените доста се измъчвали с корсети, тъй като сутиенът все още не бил изобретен, а дрехите се закопчавали с копчета до момента, в който не се появил ципът.

След това стартирала епохата на неръждавейките, а през 1919 година домакините били зарадвани с първия по рода си тостер и децата получили първите си страхотни филийки за закуска.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати