sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Комарите нападат хора с тъмни тесни дрехи

Комарите нападат хора с тъмни тесни дрехи

Мода

Често ви се случва следното: опитвате се да се насладите на лятна вечеря на открито, но няма как да се скриете от огромното количество комари, докато съседът ви по маса преспокойно си седи, без да се удря по краката и лицето.

Защо комарите избират вас, а не съседа ви? Сигурно сте си задавали този въпрос. Възможно ли е малките кръвопийци да си избират определени хора, които да им се услаждат?

Експерти твърдят, че комарите наистина имат определени предпочитания, като на всеки десет човека един се оказва изключително вкусен за летящите насекоми.

Професор Джери Батлър от университета във Флорида твърди, че женските комари, които всъщност хапят хората, имат нужда от човешка кръв, за да развият яйцеклетки, способни за оплождане.

За тази цел им е необходима кръв, но не на всеки човек. Учените провеждат огромно количество експерименти, за да открият кого точно предпочитат да хапят комарите.

Комарите нападат хора с тъмни тесни дрехи

Генетиката е отговорна за 85 процента от причините, поради които комарите предпочитат именно вас. Някои елементи от химичните реакции на нашето тяло, които се намират най-вече на повърхността на кожата, спомагат за това, че комарите започват да се тълпят около определен човек.

Хората с висока концентрация на стероиди и холестерин на повърхността на кожата си привличат комарите. Но това не значи, че комарите предпочитат хора с високо ниво на холестерол.

Жилещите мъници предпочитат хора, които се различават от другите с това, че преработката на холестерина в тялото им става по-ефективно и отпадъчните продукти остават върху повърхността на кожата.

Комарите си избират също така и хора, които отделят голямо количество киселини – например пикочна киселина. Такива вещества въздействат върху обонянието на комарите и ги карат да кацат върху жертвите си.

Комарите усещат киселината на около 50 метра разстояние от целта. Същото важи и за хора, които отделят голямо количество въглероден двуокис, който е много примамлив за комарите.

Това обикновено са хора с наднормено тегло и бременни жени, които отделят повече въглероден двуокис, като издишват. Движението и топлината също са атрактивни за комарите. Някои парфюми също са като магнит за тях, както и тъмните дрехи.

Колкото са по-тесни дрехите ви, толкова по-често ще ви хапят комарите, тъй като тесните дрехи предизвикват отделяне на много повече топлина, отколкото свободните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Роси
Роси
17.05.2013 20:07
Потта също привлича комарите,пчелите и други летящи насекоми.Тесните дрехи са по-близо до кожата и е по-лесно да ни докопат.Тъмните дрехи са за предпочитане от комарите,защото на светло те се крият.
0
0