sanovnik.bg»Статии»Мистерии»НАСА предрича техногенен апокалипсис

НАСА предрича техногенен апокалипсис

НАСА предрича техногенен апокалипсис

Магнитна буря с гигантски размери ще причини апокалипсис през 2013 година, обяви ръководителят на отдела в НАСА, занимаващ се с наблюдения на Слънцето Ричард Фишър. Заключението си тоя представи в специален доклад, съобщава вестник "Дейли Мейл".

Ще разберем дали прогнозите на Фишър ще се сбъднат, ако преди това оцелеем след 21 декември 2012 година, за когато е насрочен края на света според някои тълкуватели на календара на маите.

Американският учен твърди, че през 2013 година Слънцето ще се събуди след няколко години "сън". Според Фишър и останалите експертите в екипа му "идеална магнитна буря" ще доведе до техногенна катастрофа на Земята. Според учените температурата на слънчевата повърхност вече бързо нараства.

В интервю пред английското издание Фишър казва, че магнитните бури ще доведат до отказ на системите за комуникация и компютърните системи.

От строя ще излязат системите за мобилна и сателитна комуникация, което ще доведе до спиране на работата на летищата. От слънчевата активност може да пострада и банковата система.

"Идеалната електромагнитна буря" възниква при гигантски ядрени взривове на Слънцето. Те могат да пробият естествените защитни средства на Земята и по този начин да окажат влияние върху работата на всички компютъризирани системи. Щетите от слънчевите бури могат да доведат до дълга икономическа криза, предричат в черните си прогнози учените.

НАСА предрича техногенен апокалипсис

От НАСА призовават американското правителство да започне подготовка за всички видове техногенни катаклизм: да се направят по-надеждни спътниците, да се подобри защитата на болничното оборудване, да се закупят автономни източници на електрозахранване в "уязвимите области".

Човечеството вече се е сблъсквало с техногенни катаклизми. През 1859 г. от магнитна буря спира работа телеграфът между САЩ и Европа. През 1921 г. повишената слънчева активност поврежда транспортната система на Ню Йорк.

Електроснабдяването в Квебек пък бе нарушено от слънчева буря през 1989 година, поради коьто 6 милиона канадци останаха без светлина и топлина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ралица
Ралица
20.03.2016 10:33
Абе да бе ...колкото имаше апокалипсис 2012 ...плюс че 2013 мина спокойна ...стига сте стряскали хората ...са и за 2017 ли ще измислите или за 2016 ...
1
0
OFFF AIDE DE
OFFF AIDE DE
23.09.2013 14:51
Айде че то не остана!!! Има няма три месеца до края на годината!!!
0
0