sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Жабите - оръжие на вещици и дявола

Жабите - оръжие на вещици и дявола

Жабите - оръжие на вещици и дявола
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

През 1945 година в дома му в селцето Лоуър Куинтън в Уоруикшър, Англия, бил открит мъртъв Чарли Уолтън. На гърдите му със секира бил издълбан кръст. Главата му пък била зверски прикована към земятат с вила за сено.

Местната полиция поема случай, но не успява да открие извършителя на убийството.

Намесва се Скотланд Ярд. В селцето пристига инспектор Робърт Фабиан, който се усъмнава, че става дума за ритуално убийство. Призовава на помощ антрополога и експерт по магьосничество д-р Маргарет Мъри.

Стигат до извода, че Уолтън се е занимавал с черна магия. В неговия дом били открити десетки жаби с жълти черти по гърба им.

От древността жабата е считана за омразна твар. В Средновековието тя се е асоциирала с Дявола. Освен това се смята, че е отворна. В действителност обикновените европейски жаби наистина отделят значително количество бактерициди, фунгициди и халциногена буфотенин, който при изяждате или след натъртване по кожата предизвиква халюцинации за летене. В Австралия, например, сваряват и изяждат тръстиковите жаби с цел да предизвикат усещане за полет и летене.

Според признанията на някои вещици, те наистина държат жаби като домашни любимци, а някои от тях ги "доят". Пред ХІV век един от членовете на Валденсианската еретическа секта в Торино прави признание, че тяхната група боготвори жаба, която представлява Великият дракон на Откровението и че те пият магическа отвара, приготвена от нейните изпражнения.

В някои окултни общества жаба, представляваща Дявола, се целува по ануса като доказателство за вярност и за придобиване на езотерически знания.

Големият магьосник Алистър Краули веднъж ритуално разпъва жаба на кръст, а през 1939 година вещиците в провинциална Франция използват изтезавани и разпънати на кръст жаби в магиите се за убийство.

Будистите в Тибет вярват, че тези същества са преродилите се души на лоши хора, затворени в един "отделен Ад", който е извън централния Ад. Използвайки специални ритуали, будистите можели да освобождават жабата от нейната гробница, а душата - от нейното мъчение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ивана
Ивана
30.09.2016 22:17
Последния път когато бяхме заедно го попитах и за следваща вечер, дали е свободен и да се видим пак. Каза, че е свободен. Чаках да свърши работа и му писах, отговори ми след час, че играе видео игри с приятели. Нищо повече не казах, ядосах се. Уж се бяхме разбрали. Това стана преди три дена. Още нито ми се е обаждал, нито ми е писал. Сигурно ако не го направя аз, той няма да се сети
1
0