Дух облада 29-годишен саудитец

Дух облада 29-годишен саудитец

Баща окова във вериги сина си, след като констатирал, че е обладан от дух. 29-годишният мъж от Саудитска Арабия прекарал последните 6 години окован в приземен апартамент.

Според родителя мъченикът бил обладан от зъл женски дух. "Когато има пристъпи, цялото му тяло се разтърсва от конвулсии, очите му стават съвсем бели и от него се чува женски глас", разказва бащата пред саудитският всекидневник "Араб Нюз".

Според професор Мохамед ал-Суали, саудитски активист за човешки права, Тюрки се намира в нещо като будна кома. Когато му зачел Корана, обладаният започнал да буйства и почти паднал от леглото. Когато обаче спрял, Тюрки отново се успокоил.

В началото, когато синът започнал да се държи странно, баща му го завел при мюсюлмански свещеници. В продължение на известно време те рецитирали текстове от Корана, за да го излекуват. Но безуспешно.

"Повечето от свещениците се уплашиха, когато женският глас им каза, че е кралски дух и никой не може да я извади от тялото на сина ми Тюрки, преди той да умре", казва още бащата.

Единият от свещениците тогава дал акъл на загрищения баща да върже ръцете и краката на сина си с вериги и да му чете Корана. "Сега той е спокоен, но изобщо не разбира какво се случва наоколо. Не говори и не може да нарани никого".

Според ислямската теология духовете могат да са много зли и зловещи. Бащата на Тюрки смята, че него също го е обладавал зъл дух. Той го тормозел в продължение на 4 десетилетия.

Накрая свещеник успял да го прогони. "Привиждаше ми се една жена, понякога удивително красива, друг път - ужасяващо грозна. В едни случаи беше заобиколена от огън, в други - имаше животински крайници".

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Еси
Еси
05.01.2016 20:57
Това е ужасно
1
0
valentin sharlanov
valentin sharlanov
15.05.2014 16:44
Разочарована съм от кецове Ема - бяха здрави само 20 дни
0
5