sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Можем ли да се приближим до Слънцето?

Можем ли да се приближим до Слънцето?

Нина НордНина Норд
Джедай
788526
Можем ли да се приближим до Слънцето?

Слънцето е най-близката до нас звезда и е логично, че човечеството ще изучи първо него, а след това ще насичо изследванията си и към по-далечните звезди.

Но по пътя към научните открития е изправена огромната температура на Слънцето, чиято повърхност е най-студената част на звездата, както и радиацията

При тази температура, която достига до 5500 градуса, лесно се разтопява всяко вещество. Затова няма как на Слънцето да бъде изпратен космически кораб с хора.

Но това не спира учените да разберат колко близо може да стигне един човек до горещата звезда. Разстоянието от Земята до Слънцето е приблизително 150 милиона километра.

Слънцето

Преди напълно да изгори, човек може да доближи слънцето на разстояние 145 милиона километра. Но това не е така лесно – астронавт не може да се доближи до Слънцето дори на това разстояние, защото съвременните костюми, които са пригодени специално за пътешествия в Космоса, не издържат на високи температури.

Човек, защитен дори от най-добрия костюм, ще усети изгарящата топлина на Слънцето на 5 милиона километра от него. Тъй като тези костюми издържат най-много на 120 градуса, той ще се превърне в парна баня и човек ще умре от обезводняване.

Космическият кораб може да приближи човешкото същество доста по-близо, отколкото ако е само в костюм. Специалните защитни елементи на космическия кораб издържат до 2500 градуса топлина.

Така астронавтите могат да се доближат на 2 милиона километра от небесното светило. Увеличи ли се температурата, корабът просто ще се разтопи.

Той ще изгори за по-малко от минута. Но успехът на тази мисия зависи не само от преодоляването на високите температури. Според специалисти от НАСА радиацията ще спре и най-модерния космически кораб на половната път към Слънцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
мими
мими
13.05.2013 16:08
Абе ти кой си дето си писал това?!Жена или мъж това няма значение,но маи не си прочел правилно статията правилно.Почетия орново и помилсли какво си написал!!!
0
0
12.12.2010 04:37
Аз съм сигурен, че човек ако разполага с достатъчно време би могъл да намери начин дори да вземе проби от сърцевината на слънцето поне. Най-малкото би успял чрез химия, която е в основата на структурата на всичко материално, а да не говорим, че светът на атома предлага безброй възможности и измерения. Ние сме божествени създания, а това предлага безкрайни възможности. Дори и да ви е трудно да си го представите, бъдете на 110 процента сигурни, че това ще стане възможно един ден, ако не ни попречи създателя.
0
1