sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Доказателства, че краят на света няма да е през 2012

Доказателства, че краят на света няма да е през 2012

Доказателства, че краят на света няма да е през 2012

Според доста пророчества, а най-вече според календара на маите, краят на света ще е през 2012, а по-точно на 21 декември. Много учени обаче са на мнение, че това няма как да се случи и опровергават теориите за края на света.

Според една от тях краят ще настъпи заради промени в магнитното поле на Слънцето. Но Слънцето съществува милиони години с 11-годишен цикъл на слънчеви петна. Той се управлява от постоянно променящо се магнитно поле.

И въпреки че кулминацията на цикъла ще е през 2012 г., добре е да припомним, че най-силното избухване от този род е било през 2003 година, когато Слънцето е изхвърлило милиарди тонове плазма, но сме все още живи.

Друга теория твърди, че магнитните полета на Земята ще си сменят местата. Но това вече се е случвало преди 800 000 години, и нашите предци са го преживели.

Промяната на наклона на земната ос също не е край на света. За Марс разместването на оста е нормално, но земната ос се поддържа от гравитационното поле на Луната. За да се промени наклонът, Земята трябва да се сблъска с небесно тяло с големината на Марс. Това не се предвижда.

Доказателства, че краят на света няма да е през 2012

Гравитационните промени в полето на Земята, когато Сатурн и Юпитер се наредят в една редица, не са страшни. Още повече, че това няма да се случи през 2012. Но пък се е случвало през 1962 и 1982 година.

Смята се, че Слънцето ще застане на една линия с галактическия екватор по време на зимното слънцестоене и това ще е краят на всички. Няма как да стане, защото това се случва веднъж на 40 милиона години. В резултат се появяват много комети, които летят към Земята, но това не става едновременно, а за хиляди години.

Има теория, че черна дупка от центъра на галактика ще повлияе пагубно на планетата ни. Но по големина дупката е милиони пъти по-малка от Млечния път и гравитационното й влияние върху галактиката е нищожно.

Сблъсъкът на Земята с астероид също е съмнителен, още повече, че астрономите ще го забележат години преди, да ни удари. Сблъсъкът на планетата ни с планетата Нибиру също е под съмнение, още повече, че самата Нибиру засега е само предположение.

Облъчването на Земята от свръхнови звезди засега е само теория, тъй като до Земята няма нито една звезда, чийто взрив може да повлияе зле върху нас. Червенияг гигант Бетелгейзе ще се взриви след около хиляда години, но няма да навреди на планетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 13
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
Филип
Филип
21.12.2012 10:16
Мирослава...видях ти коментара,и маите не са предсказвали нищо,просто хора са намерели календара им които свършва на 21.12.2012г. И това,че техния календар свършва не означава,че идва края на вета.Е вярно може и да стане нещо ни няма да е фатално според мене ако стане нещо,а и къде е написано на черно на бяло,че идва края на света?
0
0
ичи
ичи
21.12.2012 00:25
Не мислите ли че този път се шуми прекалено много.Надявам се това да е едно ново начало за човечеството.Все пак лично аз не излючвам този вариант на 100% има 1% съмнение у мен, защото от природата може да се очаква ВСИЧКО и НИКОЙ не може да се бори срещу нея.
0
0
ninaslavova
ninaslavova
13.12.2012 11:14
Говори се,че ние-земляните,не сме разбрали посланието.Става въпрос,че идва ново време,в което хората ще са по одухотворени,по-мислещи,ако щете и по-надарени в сверата на телепатията,биотерапията,ясновидството и т.н.Неща,които до сега се смятаха форми на извънземен разум.
Дай боже!
0
0
alis
alis
12.12.2012 19:53
Тва че каленадара на маите сваршва не значи че края на света идва... Нашия календар сваршва всяка година :D и почва друг така и тяхната работа почва друг цикъл
0
0
тодоров
тодоров
18.10.2012 16:03
Абе хора,защо избягвате фактора Господ Бог,вие не искате да го приемете,но то не е далеч времето,когато Бог ще си свърши работата,трупайте,на гробища ще ви питат какво носите,хахаха.
0
0
Антоано
Антоано
06.06.2012 13:36
Браво на последния коментар(Емо) много точно и правилно написано!. Отностно теориите само една ми спря вниманието: тази за черната дупка в центъра на галактиката. Мисля ,че нямаме достатъчно познания и неможе да кажем ,че влиянието и е нищожно. За нея специално може да измислим безброй теории.И не напразно се споменава в писанията на маите за огормно количество енергия идваща от центъра на галактиката точно в датата която свършва и календарът им. И както се вика ще поживеем ще видим пък и то малко остана.
0
0
Емо
Емо
31.05.2012 11:40
Понеже сме в нета,нека погледнем на света като един компютър.И когато той започне да цикли и да не работи правилно-правим рестарт!Когато и рестарт не оправя нещата,най-вероятно е прецакана операционната система.И тогава се налага преинсталиране на същата.Та нещата горе долу са такива-или ще ни бъде направен рестарт,което няма да е пагубно за доста от нас,или ще бъде инсталирана нова операционна система,което май не е много много добре..........Паживьом,па увидем......
0
0
choki
choki
20.01.2012 17:43
По принцип старата библия е писана до 2012г.това го видях.Но невярвам ,че светът ще свърши.
0
0